Xander de Buisonjé: ‘Ik was zó ongelukkig met Wendy van Dijk’

Xander de Buisonjé was er uiteindelijk dankbaar voor dat Guido den Aantrekker zijn vreemdgaan van Wendy van Dijk op de cover van Story zette. “Ik was zó ongelukkig in die relatie.”

Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé © NPO

Het was ruim twintig jaar geleden een enorme rel: het huwelijk tussen Wendy van Dijk en Xander de Buisonjé werd op het laatste moment afgeblazen omdat hij keihard vreemdging. Het eerste medium dat daarover schreef was de Story, het tijdschrift van hoofdredacteur Guido den Aantrekker.

Heftigste verhaal

Guido herinnert het zich nog goed, vertelt hij in de podcast MISCHA. “Wat het meest heftige verhaal is dat ik ooit gepubliceerd heb – en het toeval wil dat ik nu ook veel met haar bij SBS te maken heb – gaat over Wendy van Dijk. Die had een relatie met Xander de Buisonjé. Die zouden ook gaan trouwen en hij ging vreemd.”

Hoe wist Guido dat? “Wij kregen dat hele verhaal doorgespeeld door twee meisjes waar hij seks mee had gehad na een concert in Hoorn. Nou, dat hebben wij toen op zich goed onderzocht en dat verhaal klopte ook. En in dit soort gevallen doe je altijd aan wederhoor.”

‘Sue je de t*ring!’

Na het plegen van wederhoor wist Guido het zeker. “Als iets niet waar is, dan zeg je als manager: ‘Het is niet waar en als het opschrijft, sue ik je helemaal de t*ring.’ Maar als een manager zegt: ‘Ah joh, moet je allemaal niet zo serieus nemen. We kunnen wel aan de gang blijven met al die groupies die beweren dat ze dat en dat en dat hebben gedaan’…”

Dat is totaal geen overtuigende reactie, aldus de Story-baas. “Er werd heel badinerend over gedaan, maar die meisjes konden echt aan ons flink overtuigen dat het zo was.”

Relatiebreuk

Guido zorgde daarmee wel voor een relatiebreuk. “Dat verhaal hebben we heel hard gebracht en Wendy heeft later ook gezegd dat eigenlijk haar relatie door dat verhaal volkomen naar de klote is gegaan. Alleen, zij heeft uiteindelijk, meen ik, een privédetective achter hem aangestuurd die ook echt kon constateren dat hij vaker vreemdging.”

Hij vervolgt: “Wij kregen bij Story, naar aanleiding van dat verhaal, denk ik wel dertig e-mailtjes van vrouwen die door hem versierd waren. En dat is een verhaal wat we zo hard hebben gebracht, van: ‘Wendy, deze man ligt naast je en jij staat daar straks voor het altaar mee.'”

‘Zó ongelukkig’

Guido is Xander ooit nog wel eens tegengekomen. “Ik kwam hem nog een keer in de supermarkt tegen. Hij had aangekondigd ooit in een interview dat hij mij met een stuk wrakhout mijn kop in zou slaan vanwege dat verhaal, dus ik was enigszins voorbereid.”

Hoe ging dat? “Ik kwam hem tegen in een supermarkt en hij kwam naar me toe en hij zei: ‘Eigenlijk moet ik je op je bek slaan, maar eigenlijk wil ik je gewoon bedanken.’ Ik zei: ‘Hoezo?’ Hij zegt: ‘Ik was zó ongelukkig in die relatie en ik wil niet zeggen dat ik dit heel fijn vond wat er uiteindelijk gebeurd is, maar ik ben daardoor wel uit die relatie gestapt.'”

Opgelucht

Xander was een opgelucht man, aldus Guido. “Ik vertaal het nu even heel kort door de bocht, want dat gaat natuurlijk niet bij de kassa in een minuut zo’n gesprekje, maar ik had wel het idee dat die een soort van opgelucht was.”

Zou hij nu nog steeds een verloving kapotschrijven? “Ik denk niet dat ik dat nog zou doen nu zo. Maar het is meer de manier waarop en het feit dat je gewoon ja… Misschien is dat wat ouder worden, wat milder, ik weet het niet.”

Instagram

Wendy met zowel Xander als Erland:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Welke man is volgens u aantrekkelijker?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen