Welke vijf BN’ers noemde Gordon in zijn heftige ‘afscheidsbrief’?

Gordon schreef in zijn ‘afscheidsbrief’ over vijf collega-BN’ers die hem zwaar hebben teleurgesteld. Maar wie zijn die sterren? Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om Angela de Jong en Johan Derksen.

Gordon © NPO

Gavin Rozario stelt dat Gordon aan het eind van hun relatie twee keer heeft gedreigd met zelfdoding. Dreigen met zelfdoding bij een relatiebreuk kan ernstige impact hebben op de persoon waartegen de dreiging wordt geuit, in dit geval Gavin. Je kunt je dan bovendien genoodzaakt voelen om in de relatie te blijven, met een ongezonde verhouding tot gevolg.

Heel aangrijpend

Het gebeurde volgens Gavin voor het eerst tijdens een FaceTime-gesprek, toen het over hun break-up ging. Hij zegt in Privé: “Gordon werd emotioneel en zei: ‘Ik ga er nu een einde aan maken.’ Toen hing hij de telefoon op. In het verleden heb ik zoiets van dichtbij meegemaakt en dat is heel aangrijpend.”

De twee waren op dat moment letterlijk duizenden kilometers van elkaar verwijderd: Gordon zat in Dubai, Gavin in Melbourne. “Ik heb snel een stel vrienden van Gordon gebeld of ze bij hem thuis wilden gaan kijken. Omdat ik bang was dat dit serieus was, maar het bleek alleen bedoeld om mij onder druk te zetten.”

Vijf BN’ers

Gordon heeft afgelopen zaterdag, dus ruim na de relatiebreuk, een soortgelijke dreiging geuit. “Hij heeft mij toen nog een e-mail gestuurd. (…) Hij noemt hier vijf BN’ers in, die hem ook hebben teleurgesteld. Dit voelde aan als een (…) afscheidsbrief, niet één die je zomaar schrijft. Net als de vorige keer heb ik zijn vrienden gebeld om te gaan kijken.”

Het bleek gelukkig wederom vals alarm. “Hij stuurde zaterdagavond laat nog terug dat het hem allemaal spijt. Dat hij mij gewoon mist en dat het een schreeuw om aandacht was. Maar door te dreigen met zelfmoord, leg je een heel zware claim op anderen, op mij. Dat is vreselijk om mee te maken en daarmee probeert hij je toch emotioneel te chanteren.”

Johan en Angela?

Privé zegt de bewuste afscheidsbrief van Gordon in handen te hebben, maar het blad onthult niet welke vijf BN’ers hierin worden genoemd. Een paar dagen voor zijn relatiebreuk gaf Gordon in elk geval een lang interview waarin hij losgaat op onder anderen Angela de Jong en Johan Derksen.

Hij zegt in deze podcast bijvoorbeeld: “Volgens Johan Derksen kan ik niks. Kan ik niet zingen. Dat is iemand die elke avond een miljoen mensen aan de buis gekluisterd krijgt en een platform heeft. De Angela de Jongs… Daar kun je bijna niet tegenop, joh. Daar kun je niet tegenop. Daar kun je bijna níet tegenop.”

Een andere BN’er waar Gordon op losgaat is Gerard Joling, met wie hij al jaren een getroubleerde relatie heeft.

Kapotgemaakt

Gordon voelt zich ‘kapotgemaakt’, zegt hij in het interview. Wat zou hij zijn jongere ik adviseren als dat kon? “Dan had ik waarschijnlijk tegen hem gezegd: ‘Dat zingen is wel leuk, maar die hele bekendheid en al die andere dingen die erbij komen… Dat gaat je leven verwoesten.’ Dan had ik mezelf gewaarschuwd. Mijn leven is echt kapotgemaakt.”

Net als zijn zangcarrière, stelt hij. “Stel nou dat ik dat weer zou gaan doen… De enórme strijd die je moet leveren met dat schórem dat in Hilversum zit, die moeten oordelen over mijn plaatjes en je dan in de hoek gooien. Ik heb er gewoon geen zin meer in. Ze zijn zó respectloos. Er zit geen gréintje respect meer bij.”

IJzingwekkend

Gordon zelf heeft op Instagram verklaard dat hij afgelopen zaterdag wel degelijk een einde aan zijn leven wilde maken en dat het dus geen emotionele chantage was. Volgens Gavin was het wél chantage en ook Gordons zus Marja stelt dat Gordon niet suïcidaal is: “Ik ben er niet bang voor dat hij van een flat afspringt. Gordon kan goed relativeren.”

Verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard vindt het hoe dan ook ‘ijzingwekkend’. “Het is een soort pressie, een soort druk van: ‘Als jij iets doet, dan maak ik mezelf van kant.’ Dat is natuurlijk verschrikkelijk.”

113

Het lijkt inmiddels weer goed te gaan met Gordon. Hij heeft zijn emotionele uitbarsting aan het adres van Gavin verwijderd van Instagram en een promo van zijn nieuwe SBS 6-show geplaatst: “Vanaf nu weer leuke nieuwe dingen! En doorrrr!!!”

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Fragment

Het lange interview dat Gordon daags voor zijn relatiebreuk gaf:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon écht zo'n moeite heeft met zijn bekendheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen