Dennis Schouten in gezicht gestoken: ‘Mes raakte bijna mijn oog’

Dennis Schouten is afgelopen nacht in zijn gezicht gestoken. Hij werd aangevallen terwijl hij aan de bar zat in een nachtclub te Enschede. “Ik dank god dat ik niet vijf centimeter hoger gestoken ben.”

Dennis Schouten © RTL

Het is een verschrikkelijk zaterdag voor Dennis Schouten. De presentator luidde gisteren het weekend in aan de bar van de nachtclub Aspen Valley in Enschede toen hij plotseling werd aangevallen. “Ik ben vannacht rond 3.00 uur in mijn gezicht gestoken met een mes”, meldt hij in een Instagram-post met twee schokkende foto’s (zie onderstaand).

Geen aanleiding

Dennis stelt dat er geen confrontatie aan voorafging. “Redenloos, terwijl ik met een vriend van mij zat te praten aan de bar in afwachting op onze borrel. Ineens zat ik onder het bloed… Dit is de boete die je kennelijk moet betalen anno 2023 als je een mening hebt in Nederland.”

Hij wijst op zijn controversiële programma RoddelPraat. “Ik neem alle risico’s van mijn mening, mijn werk en mijn programma. Maar wat gaat er in je zieke hoofd om als je met een mes de stad in gaat? Ik dank god dat ik niet 5 centimeter hoger ben gestoken, morgen zal ik aangifte doen.”

Veel sterkte

Het is niet duidelijk wie Dennis gestoken heeft. Hij zegt: “Ik heb besloten dit direct te communiceren omdat veel mensen dit hebben zien gebeuren. Heb jij dit incident ook gezien? Neem dan alsjeblieft contact met de politie op.”

Dennis en zijn co-host Jan Roos nemen in RoddelPraat regelmatig minderheden op de hak. Youtuber Ismail Ilgun, die een Turkse achtergrond heeft, zegt: “Veel sterkte Dennis, ik snap dat je denkt dat dit allemaal niet kan en mag. Maar kijk wel een beetje uit, rond 3 uur in de nacht lopen niet de meest heldere mensen in de stad. Klote dit, beterschap!”

‘Gun je niemand’

Eljero Elia, die onlangs stopte als profvoetballer, is geschrokken. Hij zegt: “Sterkte, dit gun je niemand. Doe voorzichtig.”

Er zijn ook mensen die vinden dat Dennis dit zelf uitlokt. Zo zegt ene Jeffrey: “Ik kijk jullie programma graag, maar ik merk wel dat het de laatste tijd steeds racistischer en over de top gaat. Woorden hebben gewoon consequenties op straat. Succes.”

Bizar, vindt Robin: “Dus als iemand iets zegt wat je niet graag hoort, krijgt je toestemming om de zwaarste categorie van misdrijven te plegen? Wat scheelt er met u?”

Instagram

De Instagram-post van Dennis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Dennis Schouten is in zijn gezicht gestoken. Zou u in zijn geval stoppen met RoddelPraat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen