RTL 4 lijkt voor te sorteren op tv-comeback The Voice of Holland

RTL 4 lijkt voor te sorteren op een comeback van het lucratieve, maar omstreden The Voice of Holland. De zender pakt namelijk wel héél gretig uit met de resultaten van een peiling onder tv-kijkers.

Renze Klamer over The Voice of Holland © RTL

De actualiteitenrubriek EenVandaag heeft aan zijn opiniepanel gevraagd hoe men denkt over een eventuele terugkeer van het omstreden The Voice of Holland. Van de vaste Voice-kijkers vindt 82 procent dat de show weer terug mag keren op RTL 4, maar bij niet-kijkers – wat er natuurlijk veel meer zijn – is dat slechts 32 procent.

Voice terug?

Het meest voordelige percentage uit dit onderzoek, die 82 procent, wordt enorm belicht door RTL 4. ‘Meerderheid kijkers voor tv-terugkeer The voice of Holland’, kopt RTL Nieuws bijvoorbeeld.

En de RTL 4-talkshow van Renze Klamer opende gisteren zelfs met dit onderzoekje van EenVandaag. “Eerst even naar het nieuws van de dag. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 82 procent van de voormalige kijkers vindt dat The Voice weer terug mag op televisie”, aldus de presentator.

Rob kritisch

Rob Goossens laat daarop weten te twijfelen. “Ik snap wel dat mensen vinden dat het programma wel terug mag komen, want uiteindelijk is een talentenjacht een talentenjacht. Holland’s Got Talent is nu ook gewoon goed gegaan, maar de naam The Voice is nog wel besmet, dus ik kan me niet voorstellen dat ze daar nu meteen weer mee gaan beginnen.”

Renze: “Wanneer is ‘ie dat niet meer?”

Rob: “Nou ja, kijk, het programma is wel gewoon een instituut, dus als je nu vier jaar wacht en dan zegt: ‘Verrassing, The Voice komt terug’, dan zijn mensen nog blij ook.”

Zuiver op de graat

Cabaretier Dolf Jansen, die ook aan tafel zit: “Nee, ik niet. Ik niet. Je zei: ‘Als iedereen die besmet is er niet meer aan meedoet’… Dan ben ik heel benieuwd wie er aan mee gaan doen. Ik ben heel benieuwd.”

Renze springt daarop wederom in de bres voor The Voice: “Het is toch niet alsof iedereen die daar werkte zich misdroeg?”

Dolf: “Zeker niet. Er waren ook mensen helemaal zuiver op de graat, daar ben ik van overtuigd, maar het is niet mijn ding.”

Op de hak

Arjen Lubach neemt de random onderzoekjes van EenVandaag even later op de hak als het over de snuivende popformatie Goldband gaat. “82 procent van de kijkers vindt dat ze mee mogen doen aan The Voice.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL 4 in het najaar weer verder kan met The Voice of Holland?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen