Eva Jinek stelt Angela de Jong teleur: ‘Hazes-interview verdacht’

Het interview van Eva Jinek met de geplaagde volkszanger André Hazes jr. leidt ook tot achterdocht bij Angela de Jong. “Er zitten heel duidelijk commerciële belangen achter waarom hij daar zat.”

André Hazes jr. en Angela de Jong © RTL

Eva Jinek heeft vorige week veel kijkers verbaasd met haar André Hazes jr.-interview, omdat ze vrijwel alle hete hangijzers onbesproken liet. Tegelijkertijd wees ze de kijker wel uitgebreid op Videoland, de videodienst van haar werkgever waar de Hazes-docu te zien is en in maart ook de liveregistratie van Holland Zingt Hazes.

Afspraken met André?

Tv-resentator Manuel Venderbos is sceptisch. “Dat leek wel een interview met vooraf bedachte afspraken”, zegt hij in de nieuwste aflevering van de AD Mediapodcast.

Collega Angela de Jong vindt het een verdachte situatie. “Ik werd heel erg moe van het honderd keer noemen van die documentaire op Videoland en het concert dat op Videoland wordt uitgezonden. (…) Zaten we nou echt met z’n allen te wachten op André Hazes met een groot interview waarin gewoon die hele documentaire werd nagekauwd? Nee.”

Commerciële belangen

Angela is sceptisch. “Dat zij niet de vragen stelt waar Boulevard en Yvonne Coldeweijer op zitten te wachten, snap ik wel. Er is wel een verschil tussen een min of meer serieuze talkshow en een juicekanaal of een roddelrubriek. Je hoeft echt niet álles te vragen waar zij graag antwoord op zouden willen, maar ze had wel iets meer door kunnen vragen, ja.”

Dat is niet gebeurd. “Er zitten heel duidelijk commerciële belangen achter waarom hij daar aan tafel zat en ook commerciële belangen voor diezelfde zender.”

Verdenkingen

Het is volgens Angela een verdachte situatie. “Jinek zegt honderd keer dat ze zich daar niet door laat leiden en dat geloof ik ook heus wel tot op zekere hoogte, maar dan denk ik dat je het zodanig moet doen dat er ook geen verdenking op ligt. Scherp zijn en iets minder wéér verwijzen naar die docu en beginnen over dat concert.”

Overigens denkt Angela wel dat het interview goed is geweest voor André. “Als je hem zo ziet zitten is het gewoon een onwijs leuke gozer die je een veel betere toekomst gunt dan dat hij tegemoetgaat daar op het podium. En ook een veel betere familie eigenlijk dan al die ruziezoekers bij elkaar en met die totaal verknipte jeugd.”

Mond gesnoerd

Wilfred Genee denkt dat Eva zich de mond heeft laten snoeren. “Ja, ter promotie, omdat Videoland dat Hazes-concert gaat uitzenden.”

Ook opiniemaker Harry Vermeegen deelt die argwaan. “Dit was gewoon één grote promotie voor Holland Zingt Hazes en voor Videoland en voor weet ik veel wat allemaal. Zo zit dat dan in elkaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. bij Eva Jinek: journalistiek gesprek of commerciële belangen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen