Linda de Mol vindt RTL Boulevard heel erg treurig: ‘Bespottelijk!’

Linda de Mol die ordinair uithaalt naar collega’s in de media: tot een jaar geleden ondenkbaar, tegenwoordig aan de orde van de dag. Ditmaal is RTL Boulevard aan de beurt. “Heel treurig!”

Linda de Mol © NPO

Eén ding is zeker: de titel van tv-koningin krijgt Linda de Mol nooit meer terug. Niet alleen omdat ze is verworden tot een soort wandelende klaagzang, maar ook omdat de ambitie eruit is. Ze twijfelt in haar nieuwste LINDA.-column namelijk of ze niet beter kan stoppen in de media. Helemaal prima natuurlijk, al zullen die rancuneuze editorials wel gemist worden.

Sneer aan Boulevard

Linda schrijft dat haar liefde voor de media ‘een klap heeft gekregen, waardoor ik niet meer weet of ik er deel van uit wil blijven maken’. Het eerste voorbeeld dat ze vervolgens noemt gaat over RTL Boulevard. “Soms probeer ik er maar de humor van in te zien”, begint ze haar relaas.

Ze vervolgt: “Zoals die keer dat ik hoorde dat de Talpa-persdienst gebeld was door iemand van RTL Boulevard: ‘Hi, even een vraagje: het viel ons op dat Linda in Miljoenenjacht de voice-over jarenlang Jeroen noemde en nu ineens roept: ‘Martijn! Wat zit er in die koffer?’ Is dat omdat ze de naam Jeroen niet meer wil uitspreken?”

‘Heel erg treurig’

De ene keer is Linda boos omdat er géén hoor en wederhoor gepleegd wordt en nu is ze weer boos als dat wél gebeurt. Maar hoe zit het nou met die voice-over? De timing is inderdaad best opvallend. “De Talpa-dame legde uit dat voice-over Jeroen was gestopt en er dit jaar een nieuwe was, die echt gewoon Martijn heet.”

Ze vervolgt: “Waarop de Boulevard-medewerker het toch nog even probeerde met de vraag of voice-over Jeroen dan misschien om die reden vervangen was. Ik heb maar gelachen om deze bespottelijke suggestie toen ik het hoorde – ja klopt, ik zeg nu ook Martijn Pauw en Martijn van Koningsbrugge – maar het is natuurlijk best treurig.”

Ah, een beetje zoals de vijf laatste columns van Linda dus. Heeft ze toch nog wat gemeen met deze Boulevard-redacteur.

‘Never complain’

Is er nou echt niemand die tegen Linda kan zeggen dat ze eens moet stoppen met dat ordinaire geblèr in haar blaadje? Zelf zegt ze: “Sta erboven, lees het dan niet, trek het je niet aan! Ik weet dat dat goeie adviezen zijn, maar van de dikke huid die ik heb gecreëerd in veertig jaar in de media, is nog maar een héél dun laagje over.”

Ze vervolgt: “En terwijl ik dit opschrijf vind ik mezelf ook ineens een zeikerd, want dan moet ik dus óf als de sodemieter gaan zorgen dat die huid dikker wordt dan ooit, óf simpelweg iets heel anders gaan doen met mijn leven. Of het motto van de dit jaar overleden formidable Queen Elizabeth omarmen: ‘Never complain, never explain.'”

Klaar met media

En dat is wat Linda gaat doen: de media, en daarmee haar eigen achterban, negeren. “Ik begin 2023 met de best ingewikkelde zoektocht naar wat me weer gelukkig maakt. En ik doe dat voorlopig op de Queen Elizabeth-manier. Geen geklaag over de media, maar ook zeker geen uitleg, want dat ben ik niemand verschuldigd: wat privé is, is privé.”

Privé is privé? Dat worden volgend jaar moeizame afleveringen van Linda’s Zomerweek. Als haar tv-carrière dan nog bestaat.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL Boulevard doet hoor en wederhoor en dan is het wéér niet goed. Wie steunt u in deze?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen