Jort Kelder vindt Johan Derksen onbeschaafd: ‘Hij is een schoft’

Jort Kelder prijst dat Johan Derksen zich zo vrijelijk kan uitspreken in zijn talkshow Vandaag Inside, maar vindt tegelijkertijd wel dat de voetbalkenner soms over het randje gaat. “Het is een schoft.”

Jort Kelder en Johan Derksen © NPO, SBS

Lange tijd werd Jort Kelder een beetje in dezelfde hoek geplaatst als Johan Derksen: mannen die zich pittig durven uit te laten op televisie en de confrontatie niet uit de weg gaan. Tegenwoordig is Jort de brave presentator van Op1. “Ik zit daar met de handrem op”, geeft de presentator zelf toe in De Perstribune op NPO Radio 1.

Jort en zijn handrem

Jort benadrukt dat hij in coronatijd met Op1 is begonnen vanwege zijn lege agenda, maar heel tevreden over zichzelf als presentator is hij niet. “Ik voel mij vaak falen en ik lees dat ook wel terug in de commentaren, voor zover ik die te zien krijg, en dat snap ik wel. (…) Het valt me niet mee. Ik vind niet dat ik er heel goed in ben.”

De presentator komt niet echt lekker uit de verf in Op1. “Ik vind het moeilijk. Ik vind het leuk om te doen, ik ben dol op Welmoed, het is een groot privilege dat je het mag doen überhaupt, dus zeer vereerd, maar het is ontzettend lastig om er met zó’n volle tafel in vijftig minuutjes iets wezenlijks te doen.”

Schoft Johan

Is hij in die zin niet een beetje jaloers op Johan Derksen, die bij Vandaag Inside kan doen en laten wat hij wil? Voelt Jort enigszins verwantschap met de voetbalkenner? “Nou, ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje een schoft in de zin dat ik hem wel heel ordinair vind”, zegt hij resoluut.

Johan laat zichzelf wel héél erg gaan, vindt Jort. “Gewoon zeggen wat je vindt is natuurlijk wel heel prettig, ja. Maar ik sta dan wel net weer te veel op de rem.”

Beschavingskwestie

Jort ziet zichzelf niet als de Johan Derksen van de publieke omroep. “Soms denk je iets wel, maar dat betekent niet dat je het altijd hoeft te zeggen. Dat is gewoon een beschavingskwestie. Ik zou niet over kaarsen in mevrouwen gaan beginnen, omdat je dat gewoon niet doet. Het is me ook nooit overkomen zoiets, dat moet hij lekker weten.”

Eén ding is zeker: er moet wel iets gebeuren bij Op1, besluit Jort. “Het is niet een programma met een heel duidelijk smoelwerk”, zegt hij. Maar: “Ik heb daar niets te zeggen, laten we daar heel kort over zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Liever Jort Kelder met de handrem erop of Johan Derksen die soms uit de bocht vliegt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen