‘Eva Jinek moet talkshow iets meer Vandaag Inside-achtig maken’

Eva Jinek doet er goed aan om haar talkshow iets meer Vandaag Inside-achtig te maken, adviseert Amerikakenner Raymond Mens. “Ze moet elke avond een soort trio gaan vormen.”

Eva Jinek © Jinek

Raymond Mens, die als Amerikakenner regelmatig aanschuift in Vandaag Inside, denkt dat Eva Jinek best wat kan leren van de mannen van VI. Hij wijst erop dat het combineren van drie vaste gezichten – Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp – in combinatie met twee wisselende gasten heel erg goed werkt.

Eva in een trio

Daar zou Eva ook over moeten nadenken, zegt Raymond in de podcast Content Wars. “Als je naar Jinek kijkt, dan zie je dat ze Roelof Hemmen erbij heeft gehaald. Ik snap niet waarom ze Roelof Hemmen dan in een hoekje achter de bar zetten. Zet die man aan tafel. En zet nog iemand aan tafel, dat je elke dag een soort trio vormt.”

Waar moet dat trio uit bestaan? “Uit iemand die meer duidt, iemand die meer zijn mening geeft en Eva die het dan aan elkaar praat. En daar zoek je dan één of twee goede gasten bij. Dan heb je niet per se het format van VI gekopieerd, want dat is heel anders, maar dan creëer je denk ik wel een soort gezelliger huiskamergevoel.”

Barend & Van Dorp

Het zou dan ook meer lijken op de vroegere hitshow van RTL 4, Barend & Van Dorp, aldus Raymond. “Je hoeft Vandaag Inside niet een-twee-drie te kopiëren en die sfeer is ook lastig, maar neem bijvoorbeeld waar die talkshows vroeger allemaal mee begonnen waren: Barend & Van Dorp.”

Hij vervolgt: “Ik kwam Frits Barend laatst weer ergens tegen en toen had ik het er ook met Frits over dat er toen met Barend & Van Dorp vaak ook maar twee gasten zaten. Je had de standaard, namelijk drie mannen: Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder, en soms zat Frits Wester erbij als politiek duider en was er een hoofdgast. Dat was het dan.”

Betere formule

Dat werkt veel beter dan elke avond weer een hele lading aan nieuwe gasten, meent Raymond. “Ik denk dat dat een veel betere formule is, want dan hoef je ook veel minder gasten uit te nodigen steeds iedere avond maar weer.”

Hij besluit: “Barend & Van Dorp hadden vaak een veertig minuten durend interview met één iemand. Waar zie je dat nog? Daarmee kun je je ook onderscheiden van VI bijvoorbeeld.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Meer vaste gasten bij Eva Jinek. Goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen