‘Zoontje Glennis Grace is onbevreesd: niet onder indruk van straf’

Het 16-jarige zoontje van Glennis Grace, Anthony, is niet erg onder de indruk van de straf die hij heeft gekregen voor zijn Jumbo-geweld. Die indruk heeft Aran Bade, sterreporter van RTL Boulevard.

Glennis Grace en Anthony © Instagram

Na Glennis Grace heeft nu ook haar 16-jarige zoontje Anthony aangehoord welke straf hij krijgt voor hun geweldsexplosie in de Jumbo: 120 uur taakstraf én een agressietraining van 35 uur. RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade was erbij toen de rechter uitspraak deed. “Het is eigenlijk voor het eerst dat wij hem zagen, hè?”

Onbevreesd

Aran heeft die jongen al heel lang niet gezien. “Ik heb hem een tijd geleden wel een keer gezien bij America’s Got Talent toen hij meeging met Glennis voor dat avontuur in Amerika. Nu is het een boomlange jongen, twee koppen groter dan Glennis.”

Maakte Anthony een nederige indruk? “Hij maakte vooraf een hele onbevreesde en onverschrokken indruk. Echt het gevoel van: ik hoor het wel. Hij deed nog even een boks op z’n schouder en een boks naar z’n vriendje.”

‘Het spijt me’

Dat vriendje, dat ook heeft geknokt in de Jumbo, heeft wél excuses aangeboden. Aran: “Dat vriendje, en dat weten we van Korver die de slachtoffers bijstaat, is naar hen toegekomen bij de eerste zitting. Die heeft toen gezegd: ‘Het spijt me en ik vind het heel erg het leed dat jullie is aangedaan. Dat trek ik me heel erg aan.’”

Hij vervolgt: “Dat maakte diepe indruk op Korver en de slachtoffers. Korver zei vandaag nog: ‘Had de zoon van Glennis dat ook maar gedaan.’ Dat heeft heel veel betekend voor hen.”

Dringt het door?

Aran vraagt zich af of het Anthony wel wat doet dat hij voor de rechter moest komen. “In deze zaak zat hij ook… Hij hoorde zijn straf, de uitspraak en op een gegeven moment keek hij ook af en toe naar Glennis, z’n moeder die ook aanwezig was, en die maande hem dan weer terug te kijken. Zo hoorde hij eigenlijk zijn straf.”

Hij vervolgt: “Ik moet zeggen: ik hoop dat het doordringt bij hem, want ik vraag me dat heel erg af.”

Niet veranderd

Het ziet er volgens Aran niet goed uit. “De mensen in de Jordaan zeggen: ‘We zien nog steeds dezelfde jongen.’ Hij rijdt daar rond op zo’n hele grote zwarte crossfiets. Hopen dat dat veranderd. Zo’n agressietraining kan daaraan bijdragen en dat moet hij ook volgen.”

Anthony mag een halfjaar niet in de Jumbo komen. “Ik hoop dat het niet zo is dat hij daarna dan op de eerste dag weer binnenstapt. Ik hoop dat er echt iets gaat veranderen. Als je de mensen in de Jordaan moet geloven hebben ze er een hard hoofd in, maar ik hoop dat Glennis haar zoon kan begeleiden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Aran Bade hoopt dat Glennis Grace haar zoon op het rechte pad kan brengen. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen