Ruben van der Meer weigert talkshow Eva Jinek: ‘Nuance is weg’

Ruben van der Meer heeft een uitnodiging om plaats te nemen aan de talkshowtafel van Eva Jinek geweigerd. Hij wil niet neergezet worden als klimaatactivist. “Dan is gelijk de nuance weg.”

Eva Jinek en Ruben van der Meer © RTL, Instagram

Het gaat volgens Ruben van der Meer als een lopend vuurtje door Hilversum dat hij heeft meegedaan aan Het Grote Groene Idee, de klimaatquiz van Harm Edens die onlangs aan vrijwel iedere televisiekijker voorbijging. Hierin werd hij niet alleen opgevoerd als cabaretier, maar ook als ‘klimaatactivist’.

Klimaatactivist

Waar heeft Ruben die ondertitel aan verdiend? “Het komt natuurlijk omdat ik voor Milieudefensie toen mede-eiser ben geweest met 17 duizend anderen tegen Shell. Die heeft Milieudefensie toen gewonnen. Ik ben wel bezorgd. Ik ben meer een bezorgde burger”, vertelt hij in de podcast Ruben Tijl Ruben.

Ruben wordt liever niet aangeduid als klimaatactivist. “Maar ik word dus activist genoemd in die show en dat gaat waarschijnlijk als een soort buzz nu rond, want ik werd door Jinek gebeld of ik wilde aanschuiven naar aanleiding van die man die zich had vastgelijmd.”

Niet naar Jinek

Die uitnodiging heeft Ruben geweigerd. “Dan word je uitgenodigd om erover te praten, maar dan word je aangekondigd als milieuactivist. Daarmee is eigenlijk de nuance al een beetje weg, van: mensen, o hij is dat! Ze luisteren dus al anders naar je.”

Hij besluit: “Ik werd ook nog door Sophie & Khalid uitgenodigd. Daar wilden ze me ook wel hebben. Ik dacht: wat is dit? Ik wil dit niet! En je wordt daarna op Twitter kapotgemaakt. Natuurlijk!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u Eva Jinek vertrouwen als talkshowgast zijnde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen