Frits Wester onder vuur van RTL-collega’s na schaarvraag Kaag

Frits Wester ligt flink onder vuur na zijn schaarvraag aan minister Sigrid Kaag. Ook zijn eigen collega’s bij RTL vinden het zwaar ongepast. “Dit is gewoon een heel infantiele actie.”

Sigrid Kaag en Frits Wester © RTL

De afgelopen dagen hebben meerdere BN’er-vrouwen een lok afgeknipt om solidariteit te tonen met de vrouwen in Iran, die strijden tegen de onderdrukking door het islamitische regime. Sigrid Kaag moet er ook maar aan geloven, vindt politiek verslaggever Frits Wester van RTL Nieuws. Hij nam gisteren een schaar mee naar de minister.

Kaag knipt niet

Frits heeft minister Kaag flink onder druk gezet bij de wekelijkse persconferentie. “Ik heb toevallig een schaar bij me. Bent u bereid hetzelfde te doen?”

Kaag neemt de schaar wel aan, maar slaat het aanbod beleefd af. “Nou. Ik zei net: ‘Ik denk er over na.’ Ik werk op een andere manier. (…) Als ik mijn haar ga knippen – en dat zeg ik tegen u, u heeft geen haar – dan doe ik dat op een moment dat ik zelf kies. Ik kies mijn moment en daar kunt u mij in vertrouwen.”

Felle kritiek

De actie van Frits levert ongelooflijk veel kritiek op. “Had Frits Wester al te lang geen aandacht gehad?”, zegt voormalig NOS-baas Hans Laroes.

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe: “Als je vrouwen dwingt of voor het blok (camera) zet om dit te doen, ben je niet goed snik. Blijf van mensen af. Dan wordt dit een zinloos gebaar waarmee wij in Nederland elkaars ‘deugdelijkheid’ of mediageilheid meten. Iraanse vrouwen hebben er niks aan. Kaag heeft groot gelijk.”

Vandaag Inside-ster Raymond Mens: “Frits Wester vroeg ook ooit aan Balkenende of hij een reactie had op de breuk van Jan Smit en Yolanthe, om de premier daarna te kapittelen omdat hij die reactie daadwerkelijk gaf. Heel sneu.”

RTL-collega’s

De RTL-collega’s van Frits zijn ook kritisch. “Het punt was toch dat vrouwen ZELF besluiten wat te doen met hun haar? Een man die hen een schaar aanreikt is dan weer… Tja”, zegt VS-correspondent Erik Mouthaan bijvoorbeeld.

RTL Boulevard-ster Luuk Ikink: “Ik denk dat Kaag op zich wel goed reageert, want het moet ook geen gimmick worden van: o, je moet per se je haar knippen.”

Co-host Daphne Bunskoek: “Je kunt het iemand niet opdragen. Dat is iets dat je vanuit jezelf doet.”

Luuk: “Precies, exact.”

Infantiele reactie

Frits kreeg ook in de RTL-talkshow Jinek een draai om zijn oren. Daar zei tafelgast Özcan Akyol: “Ik vind het een heel infantiele actie van Frits Wester. Hij zet echt Kaag voor het blok en ik vind dat zij soeverein reageert. In Nederland hebben we nogal de neiging om van alles polonaise en carnaval te maken.”

Caroline de Bruijn, die acteert in de RTL-serie GTST: “Daar ben ik het roerend mee eens.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen