NPO 1 op zoek naar hoofdrolspelers Grease-musical: ‘Een unicum’

NPO 1 brengt de televisiehit Op Zoek Naar met Frits Sissing terug op de buis. Ditmaal gaat men op zoek naar twee (!) hoofdrolspelers, namelijk voor de musical Grease, en dat is een unicum.

Grease © Albert Verlinde Producties

De Frits Sissing-show Op Zoek Naar keert terug op de buis en komend seizoen heeft het programma een verrassing in petto. Voor het eerst wordt er niet gezocht naar één hoofdrolspeler voor een grote musical, maar naar twéé. Albert Verlinde brengt de musical Grease terug de theaters in en hij is op zoek naar een Danny én een Sandy.

Twee hoofdrolspelers

Frits vindt het heel bijzonder. “Deze editie gaan we voor het eerst op zoek naar twee hoofdrolspelers, deze keer naar Danny Zuko en Sandy. Een heerlijk romantisch verhaal voor iedereen, waarin dans een hele grote rol speelt. Hoewel het een jaren ‘50 verhaal is, wordt het dit keer in een moderner jasje gestoken.”

Eigenlijk is Op Zoek Naar natuurlijk gewoon één grote reclamespot voor het nieuwe musicalbedrijf van Albert Verlinde. Frits ziet het programma echter vooral als een mooie steun in de rug voor de musicalsector. “Met Op Zoek Naar krijgen nieuwe talenten een kans om onze mooie cultuursector te verrijken.”

1978

Het liefdesverhaal van Danny en Sandy is de langstlopende musical ooit op Broadway. In 1978 kwam de film uit op de het grote doek en met succes. “Vandaag de dag zijn het verhaal en de muziek nog steeds een begrip. In Op Zoek Naar worden de zwoele ‘Summer Nights’ tussen Sandy en Danny herbeleefd”, laat AvroTros weten.

Grease vertelt het verhaal van tieners Danny en Sandy die na een vakantieliefde onverwachts worden herenigd op school. Al snel komt Sandy erachter dat Danny niet de lieve jongen van de zomer is, maar een stoere ‘T-Bird’. Sandy besluit zich hierop aan te sluiten bij de populaire ‘Pink Ladies’. Ze proberen de liefde voor elkaar weer terug te vinden.

Aanmelden

Anders dan bij andere edities van Op Zoek Naar kan dit keer íedereen die een echte T-Bird of Pink Lady wil worden zich opgeven voor de hoofdrollen, namelijk via avrotros.nl/opzoeknaar. “Frits Sissing opent de deuren van de auditieruimte voor iedereen boven de 16 jaar.”

De beste kandidaten nemen het vanaf vrijdag 23 december zeven weken lang tegen elkaar op in de liveshows, wekelijks om 20.25 uur op NPO 1.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat NPO 1 zich eigenlijk wel moet lenen voor zo'n grote reclamespot voor Albert Verlinde?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen