Derk Bolt bekent na jaren: ‘Ja, ik droeg een pruik in Spoorloos’

Derk Bolt bekent na vele jaren dat hij een tijd lang een pruik heeft gedragen in Spoorloos. Tegenwoordig is hij zo grijs als een duif, maar vroeger verscheen hij op de buis met een donkerblonde pruik.

Derk Bolt © NPO

Het zorgde een jaar of acht geleden voor enorm veel verbazing: Derk Bolt verscheen opeens met een wel heel statische coupe in zijn kijkcijferhit Spoorloos. Er werd op sociale media gespeculeerd over een pruik. Tijdens corona kwam hij wéér met een nieuwe coupe, maar ditmaal puur natuur: tegenwoordig loopt Derk zo grijs als een duif over het scherm.

Derks pruik

Derk wordt ermee geconfronteerd in Veronica Superguide. “Als je jouw naam op Google intikt, is een van de voorgestelde zoektermen: ‘Derk Bolt pruik'”, wordt hem voorgelegd.

Dan besluit Derk om na vele jaren toe te geven dat hij inderdaad een pruik heeft gedragen. “Meen je dat nou? Zagen ze het, denk je? Goed, ja, ik heb een nare bloedziekte, onder controle maar wel chronisch, en in de tijd dat ik daarvoor behandeld werd, werd mijn haar heel vlassig. Vond ik geen gezicht.”

‘Wist ik niet’

Eigenlijk wist Derk niet dat de mensen het doorhadden. “Ik verfde het al jaren, maar aan dat dunne kon ik niks doen, dus koos ik tijdelijk voor een pruik. Geen idee dat mensen dat doorhadden. Nou ja. Ik heb alweer een tijdje m’n eigen haar, maar toen corona kwam en de kappers dicht waren, kon ik het niet meer verven en sindsdien ben ik grijs.”

Hij vervolgt: “Collega’s, vrienden en mijn kinderen zeiden allemaal dat ik het zo moet laten, dus dat doe ik nu. Maar eerlijk gezegd moet ik nog steeds wennen als ik die grijze kop zie op beeld.”

Pruik

De pruik van Derk:

Nieuwe coupe

En zijn nieuwe coupe:

https://twitter.com/LoveDoctorNL/status/1389293811453603843

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Derk Bolt is 67 jaar. Te oud voor televisie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen