Jurgen van den Berg: ‘Shownieuws nog erger dan RTL Boulevard’

Jurgen van den Berg, presentator op NPO Radio 1, is absoluut niet onder de indruk van de programma’s RTL Boulevard en Shownieuws. Hij vindt de een nog slechter dan de ander.

Jurgen van den Berg © Michel Schnater

De geliefde van Jurgen van den Berg, rechtbanktekenaar Petra Urban, kijkt steevast naar RTL Boulevard. “Mijn heimelijk genoegen is kijken naar RTL Boulevard. Ik moet trouwens zeggen dat zij hun crime afdeling behoorlijk op orde hebben”, vertelt ze in een dubbelinterview met Jurgen voor de VARAgids-rubriek Buis & Haard.

Eerste Divisie

Jurgen ziet Boulevard daardoor ook wel eens voorbijkomen, maar heel blij wordt hij daar niet van. “Boulevard is voor mij een soort Jiskefet. Ze presteren het om met de meest serieuze gezichten de grootst mogelijk onzin te verkondigen. Het zal mij worst zijn wie er nu weer gescheiden is.”

Hij vervolgt: “Ik kijk nog wel eens naar Vandaag inside en dan krijg je aansluitend ­Shownieuws. Dat is nog erger. Dat is zelfs een treetje lager dan de Eerste ­Divisie.”

Johan Derksen

Vandaag Inside is een twistpunt tussen Jurgen en zijn vriendin. Zij vindt Johan Derksen namelijk walgelijk: “Ik erger mij aan Johan Derksen. Als het om voetbal gaat, zal hij best vaak gelijk hebben, maar de manier waarop hij over mensen praat vind ik denigrerend en niet tof. En vaak gaat het wel goed hoor, maar ik denk dat hij dat negatieve niet meer af kan leren.”

Jurgen daarop: “Dat hij zich van niets en niemand iets aantrekt is tegelijkertijd ook zijn kracht. Ik volg de man al jaren en vaak denk ik: waarom zeg je dat nou? Het is ook stoerdoenerij. Maar ik blijf fan. Duidelijk is wel dat hij de laatste tijd rechtser is geworden. Echt top is Zondag met Lubach.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen