‘André Hazes jr. verdient 800.000 euro met serie op Videoland’

André Hazes jr. verdient om en nabij de 800.000 euro met zijn vijfdelige serie die over drie weken in première gaat op RTL’s Videoland, stelt Evert Santegoeds. “Dat gaat wel tegen de acht ton, ja.”

André Hazes jr. © Set Vexy Productions

Het is zo ver: RTL heeft gisteren bekendgemaakt wanneer de Videoland-serie van André Hazes jr. van start gaat. De vijf afleveringen worden op 20 oktober tegelijk online geplaatst. Hij is onder meer gefilmd ’tijdens zijn burn-out en struggle met verslavingen’, precies waar de mensen benieuwd naar zijn dus. En dat is goed nieuws voor Videoland.

800.000 euro

Videoland hoopt natuurlijk flink wat nieuwe abonnees te scoren met de Hazes-docu en daarvoor wordt de volkszanger grof betaald, stelt Privé-baas Evert Santegoeds in zijn podcast Strikt Privé. “Dat gaat wel tegen de acht ton, denk ik, ja.”

Wat vindt Evert ervan dat André zichzelf heeft laten filmen tijdens het afkicken? “Je krijgt dan zo’n verklaring dat ze er andere mensen mee willen helpen enzo en dat het therapeutisch kan zijn. Kijk, er wordt gewoon grof geld mee verdiend, laat dat duidelijk zijn. Het zit niet voor niets niet op RTL 4, maar op Videoland, waar je voor moet betalen om het te zien.”

Raar aantal

Evert vindt het tegenvallen dat er maar vijf afleveringen zijn gemaakt, terwijl er maar liefst twee jaar lang gedraaid is. “Dat is een heel raar aantal. Het zijn er altijd zes, acht of tien en ik denk ook dat er materiaal is voor tien, maar dat er zóveel achterhaald is inmiddels dat ze denken: dit moet eruit, dat moet eruit.”

Sarah van Soelen heeft ook geëist dat zij uit de serie gehaald zou worden. “En dan houden ze er maar vijf over. Dat mag de pret allemaal niet drukken. Ik denk dat er een enorme belangstelling is naar hoe zich dat allemaal ontwikkeld heeft.”

Magere score

Toch had Evert er wel wat meer van verwacht. “Ik vind vijf wel een beetje een magere score voor een project dat zó omvangrijk is en waar zóveel draaidagen in zijn gaan zitten.”

Het zal André een zorg zijn, aldus Evert. “Het zal een lucratief contract zijn voor hem.”

Update 16.30

RTL laat weten dat de schatting van Evert over de vergoeding voor André absoluut niet klopt. “Dat is onzin.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. liet zich filmen tijdens zijn afkickperiode. Waarom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen