Tino Martin naar Songfestival geen optie: ‘Cornald wil hem niet’

Tino Martin maakt waarschijnlijk geen enkele kans om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival, zegt Privé-baas Evert Santegoeds. “Cornald Maas wil dat niet.”

Tino Martin © NOS

De poging van Dries Roelvink om met een of ander bombastisch liedje ingezonden te worden voor het Eurovisie Songfestival is grandioos mislukt. Nu tipt hij Tino Martin voor een deelname. “Dat vind ik een geweldige zanger. Ook Engelstalig kan hij goed uit de voeten, hij heeft een prachtige klank en ik geloof in hem.”

Elitair clubje

Evert Santegoeds vertelt echter in zijn podcast Strikt Privé dat Tino daar niet op hoeft te rekenen. “Ik vind het wel heel aardig van Dries, want er zijn maar weinig collega’s die een directe concurrent aanwijzen als degene die naar het Songfestival moet. Dat doet hij wel”, aldus de hoofdredacteur van Privé.

Tino komt nooit door de selectiecommissie heen, denkt Evert. “Ik zie dat een-twee-drie niet gebeuren en dat heeft vooral te maken met het elitaire clubje dat elk jaar bepaalt wie er naar het Songfestival gaat en die toch duidelijk tot heel andere keuzes komen dan het normale AvroTros-we-zingen-wat-op-het-plein-genre. Dat zie je nooit.”

Jeangu en S10

Het is toch juist winst dat al die ongelukkige Muziekfeest op het Plein-types niet meer worden uitgekozen? Evert heeft er zijn twijfels bij. “Duncan was een gelukkige greep, maar die twee erna (Jeangu Macrooy en S10, red.) waren dat al een stuk minder.”

Evert verwacht dat ze wederom voor dat soort artiesten gaan. “Ik denk dat je het toch weer in dat sfeertje moet gaan zoeken en dat ze niet kiezen voor Tino Martin, omdat ze dan denken weer in het Sieneke-genre terecht te komen, wat vooral een Cornald Maas nooit van z’n lang zal ze leven nog zal willen. Dat is jammer.”

Wie moet er volgens Evert heen? “Alain Clark tip ik al jaren.”

Strikt Privé

De podcast Strikt Privé:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tino Martin een goede keuze voor het Songfestival?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen