Mark Rutte belandt op juicekanaal Yvonne Coldeweijer, Op1-ster boos

Mark Rutte en een mannelijke terraspartner zijn beland op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer. Behoorlijk laag bij de grond, vindt Op1’s politiek verslaggever Thomas van Groningen het.

Yvonne Coldeweijer en Thomas van Groningen © Instagram, NPO

Zelfs de minister-president van ons land moet eraan geloven: Mark Rutte is gisteren op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer beland. Ze heeft in haar stories op Instagram twee foto’s geplaatst van de premier die samen met een voor het grote publiek onbekende meneer op een terras zit. “Mark Rutte op een date? 😏”, is te lezen bij de eerste foto.

Presidentiële juice

Even later vraagt Yvonne zich af wie die meneer in dat lichtblauwe T-shirt nou eigenlijk is. “Weet iemand wie deze meneer is? Het liefdesleven (wanneer existent) van Markie lijkt me een leuk projectje”, zegt ze.

Onkies, vindt Op1’s politiek verslaggever Thomas van Groningen het. “Zit je dan, vanachter een asbak stiekem foto’s te maken van de premier en die door te sturen naar een juicekanaal. 😵‍💫”, twittert hij afkeurend.

‘Trieste bedoening!’

Thomas krijgt steun van een aantal andere collega’s uit de journalistiek. Zo zegt Matthijs Snepvangers van Omroep West: “Trieste bedoening. Deze foto’s kun je wekelijks van Rutte maken in de binnenstad van Den Haag. Hij spreekt vaak met zijn vrienden af in de plaatselijke horeca.”

En opiniemaker Anne Fleur Dekker: “Ik vind dit echt zo walgelijk, I can’t. ‘Leuk projectje’. Ook Mark Rutte heeft gewoon recht op een privéleven. Is ook gewoon een mens. Maar dat begrijpen die mensen blijkbaar niet en ik vind deze ontwikkeling steeds enger worden.”

‘Pot verwijt de ketel’

Er is echter ook kritiek, bijvoorbeeld van Hart van Nederland-redacteur Patrick Huisman. Hij zegt: “Ik wil niet heel vervelend doen maar je hebt potdorrie 25.000+ volgers. Die hadden dit zonder jouw tweet niet allemaal gezien. Ik kijk namelijk niet op juicekanalen. En ik ben vast niet de enige. Dit een gevalletje ‘pot verwijt de ketel’.”

Ene Wout Jan: “Zonder jouw tweet had ik dit nooit gezien.”

En Yuri: “Waarom deel je dit dan?! Om mensen zoals ik die geen juicekanalen volgen op dit ‘nieuws’ te trakteren? Zo wordt je eigen twitter-account toch ook gewoon een soort juicekanaal?”

Van VI naar Op1

Jan Dijkgraaf ergert zich zo erg aan Thomas dat hij er zelfs een zogeheten ‘briefje van Jan‘ aan heeft gewijd. Hij vindt dat de journalist na zijn overstap van Vandaag Inside naar Op1 wel heel erg de ‘moraalridder’ uithangt. “En dan de manier waarop… Door zélf die foto te plaatsen en dus een breder podium te geven.”

Yvonne heeft ook gereageerd op de kritiek van Thomas. Zij zegt: “Zit je dan, bang dat een ordinair juicekanaal scoops gaat brengen die jij had moeten brengen 😂.”

Inmiddels heeft Jan ontdekt wie de meneer in kwestie is: Jeroen Manders, de neef van Mark Rutte.

Tweet

De tweet van Thomas:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Yvonne Coldeweijer plaatst een foto van minister-president Mark Rutte in zijn vrije tijd. Gaat dat te ver?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen