Eva Jinek zorgt voor woede met sensatiezucht: ‘Het is absurd’

Eva Jinek heeft voor flink wat ergernis gezorgd bij Micky Hoogendijk door haar ongevraagd, live op televisie, te confronteren met beelden van een traumatische gebeurtenis. “Het is absurd.”

Eva Jinek en Micky Hoogendijk © RTL

Micky Hoogendijk zat in november 1994 samen met haar ex-man Rob Scholte in zijn donkerblauwe BMW. Kort nadat hij was weggereden, ontplofte er een handgranaat onder de auto. Hij verloor beide benen, zij kreeg een miskraam. De dader is nooit gevonden; er gaat een theorie dat de aanslag bedoeld was voor advocaat Oscar Hammerstein.

Micky in shock

Het heeft vanzelfsprekend een trauma veroorzaakt bij Micky. Haar verbazing was dan ook ongelooflijk groot toen ze vorig jaar in de talkshow van Eva Jinek zat en zij haar doodleuk met de beelden van de nasleep confronteerde. “Is het iets wat jou nog dagelijks bezighoudt?”, vroeg ze. Micky werd van haar à propos gebracht: “Ik zie dit niet zo vaak.”

Nu, anderhalf jaar later, blikt Micky daarop terug in het programma MISCHA! op NPO Radio 1. “Ja, dat was absurd. Ik was er helemaal niet op voorbereid. Ze zouden me interviewen over mijn nieuwe huis in Hoogeloon en het grote verschil dat je vanuit Los Angeles ineens naar zo’n boerderij in Brabant verhuist en over mijn werk.”

‘Het was heel heftig’

Er was niet met Micky overlegd dat het ook over de aanslag zou gaan. “Alsof het een soort van grappig filmpje was om naar te kijken, lieten ze ineens de beelden zien van luttele minuten na de aanslag. Nee, ze hadden niets gezegd erover. Ik heb een vorm van PTSS waar je dan in schiet en dat was heel heftig.”

Ze vervolgt: “Je laat ook niet aan een overlever van de MH17-crash die crash zien om dan te zeggen: ‘Goh, dat was wel vervelend, hè, dat u naar beneden werd gehaald?’ Ik vond dat niet heel erg netjes.”

Naast Gordon

Micky vond het lastig om overeind te blijven aan tafel. “Als je dat soort beelden zien of harde knallen hoort… Het lichaam heeft herinneringen, hè? Je gaat dingen ruiken, voelen en de herinneringen klappen zeg maar in je.”

Ze vervolgt: “Als je aan tafel zit naast Gordon en weet ik veel wie allemaal in zo’n studio, dan weet je wel dat je dat allemaal niet echt op dat moment voelt, maar omdat je op dat moment ook nog geïnterviewd wordt, moet je heel erg rustig blijven en ademhalen om door te kunnen.”

Geen tv-tranen

Er was Micky veel aan gelegen om niet te gaan huilen op tv. “Ik voelde enorm verdriet bovenkomen, maar ik dacht: ik ga hier niet in de best bekeken late night talkshow een beetje aan tafel met Eva zitten huilen. Dat is niet helemaal de bedoeling en dat gunde ik ze ook niet, weet je wel. Volgens mij is het daar dan toch om te doen ofzo.”

Dacht ze er niet aan om weg te lopen bij Eva? “Nee, want daar ben ik dan wel weer realistisch genoeg voor, maar ik had eigenlijk iets moeten zeggen, maar ik was op dat moment te veel met mezelf bezig om dat evenwicht een beetje te bewaren dan dat ik dat ook nog kon opbrengen.”

Fragment

Een fragment uit het bewuste interview bij Jinek:

Interview

Het interview van Mischa Blok met Micky:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek laat Micky Hoogendijk ongevraagd beelden van traumatische gebeurtenis zien. Smakeloos?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen