Ronald Molendijk hekelt Rachel Hazes: ‘Je kunt ook eens zwijgen’

Ronald Molendijk ergert zich een versuffing aan Rachel Hazes, de professioneel weduwe van wijlen André Hazes. Hij vindt het kwalijk hoe hard ze haar eigen dochter heeft aangevallen in de media.

Rachel Hazes en Ronald Molendijk © NPO, SBS

Roxeanne Hazes heeft een behoorlijk eenzame jeugd gehad. De genadeklap was volgens haar dat ze negen maanden lang bij gastgezinnen werd geparkeerd toen mama Rachel na de dood van papa André een lucratief boek wilde schrijven. Kritiek op haar moederschap duldt Rachel niet en daarom heeft ze haar eigen dochter keihard aangevallen in de media.

Geen fan van Rachel

Ontzettend gênant, vindt Shownieuws-ster Ronald Molendijk het. Hij hekelt Rachel. “Ik ben niet een hele grote fan van mama Hazes, omdat ik dat gewoon een heel complex mens vind met allerlei dingen in de media. Ik zou gewoon zeggen: als je dochter of je zoon of je achterneef iets zegt, dan kun je ook gewoon zwijgen.”

Een goede moeder lost dit achter de schermen op, vindt Ronald. “Je kunt ook zeggen: ‘Prima’, en dan bel je ze op en lul je het uit. Óf niet en dan laat je ze gewoon links liggen. Uiteindelijk hoop je toch dat dat entertainmentsprookje, dat de familie Hazes op het podium staat en Hazes zingt, in tact blijft.”

Buiging van André

Ronald is wél een groot fan van zoonlief André Hazes jr., die na een jaar lang liegen over zijn mediapauze weer terug is in de schijnwerpers. “Ik kan niet anders dan voor dit soort mensen een diepe buiging maken.”

Hoezo dan? Omdat André zo’n zwaar leven heeft gehad, zegt hij. “Ik snap ook dat er misschien kijkers thuis zitten te kijken op de bank en denken: nou, dit staat wel heel erg ver van mijn bed af dit verhaal, maar dat klopt ook, want deze jongen en zijn zus hebben ook een heel ander leven tot op dit moment geleid dan eigenlijk alle kijkers.”

Op schild hijsen

Er zijn toch talloze mensen met een zwaar leven? Die gaan toch niet allemaal aan de drank en aan de coke? Volgens Ronald is het echter logisch. “Het is helemaal niet zo gek dat je dan op een gegeven moment serieus in de knoop met jezelf komt. Er is geld, er is aandacht, er zijn vrouwen. Er is van alles heel veel.”

Ronald wijst erop dat André met al zijn bagage ook nog eens voor volle zalen stond en dat is volgens hem ‘een angstige plek’. “Laten we deze gast eigenlijk meer op het schild hijsen dat we er gewoon op blijven bashen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Rachel Hazes heeft nog steeds een schandaalboek op de plank liggen. Denkt u dat het vol staat met leugens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen