Willem van Hanegem walgt van Martien Meiland: ‘Hij is heel eng’

Willem van Hanegem is totaal geen fan van Martien Meiland. De voetbalanalist vindt de televisiester van SBS 6 zelfs een beetje eng. “Wat voor land zijn wij dat wij dat allemaal geweldig vinden?”

Willem van Hanegem en Martien Meiland © RTL

Tot nu toe hebben ze elke mediastorm standvastig doorstaan: de Meilandjes. Het verwijt dat ze racistisch zouden zijn heeft werkelijk geen enkele invloed gehad op hun kijkcijfers: ze blijven een van dé grootste kijkcijferhits van SBS 6. Het leidt tot groots onbegrip bij Feyenoord-icoon Willem van Hanegem.

‘Het is verschrikkelijk!’

Willem begrijpt er dus he-le-maal niets van dat de Meilandjes zo populair zijn, vertelt hij in de Weekend. Zelf moet hij er niet aan denken om een hele aflevering van Chateau Meiland uit te zitten. “Nee, alsjeblieft niet. Dat is net zo erg (als Over Mijn Lijk, dat hij ook hekelt, red.). Dat kan toch niet!”

Hoezo dan? “Waarom? Dat vind ik echt verschrikkelijk, dat irriteert mij mateloos. Martins stem en zo eng doen enzo, dat is toch echt erg. Ik begrijp het niet, ze zijn heel populair. Dan denk ik: wat voor land zijn wij dat wij dat allemaal geweldig vinden? Dat is gewoon te gek voor woorden.”

Over Mijn Lijk

Wat is er eigenlijk mis met het alom geprezen Over Mijn Lijk? “Ja, dat programma… Het gekke is dat die mensen er dan nog goed uitzien, maar dat het ineens hard kan gaan. En dan is het heel snel afgelopen, dat is toch vreselijk om te zien?”

Veel liever kijkt hij naar Matthijs van Nieuwkerk. “Matthijs heeft altijd aardige programma’s, nu ook die nieuwe kennisquiz. Dat is een heel mooi en goed programma vind ik.”

Willem weigert Matthijs

Toch heeft hij een item in Matthijs’ programma Matthijs Gaat Door geweigerd. “Er is een item met mensen boven de 70 of 75 en wat zij vinden van de dood en zo. De redactie belde mij op en toen heb ik gezegd dat ik het een geweldig programma vind en de muziek geweldig en leuk.”

“Dus toen hebben ze een item met mij gemaakt op de golfbaan. Maar tóén hoorde ik dat het gesprek ging over de dood. Ik heb ze gebeld en gezegd: ‘Nee, dat ga ik niet doen.'”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen