Emile Ratelband vindt slachtoffers The Voice ‘stelletje golddiggers’

Emile Ratelband ergert zich dood aan de misbruikrel rond The Voice of Holland. De vermeende slachtoffers van mannen als Ali B en Marco Borsato zijn een ‘stelletje golddiggers’, zegt hij.

Ali B, Emile Ratelband en Marco Borsato © RTL

RTL heeft Emile Ratelband weer helemaal terug in de schijnwerpers geplaatst door hem een eigen docusoap te geven op Videoland. Geweldig, vindt Carlo Boszhard het. Hij vindt dat RTL nóg meer moet inzetten op deze ‘positiviteitsgoeroe’. Ondertussen mengt Emile zich op een nogal onorthodoxe wijze in het grootste RTL-schandaal ooit.

‘Stelletje golddiggers!’

Het schandaal rond de RTL 4-hit The Voice of Holland is volgens Emile heel erg opgeblazen. Hij voelt naar eigen zeggen ‘haat tegen de hele #MeToo-affaire’. “Talpa heeft 35 miljoen euro gereserveerd voor schadevergoedingen, voor al die mensen die zogenaamd werden aangerand”, briest hij in de Panorama.

“Omdat Jeroen Rietbergen een opmerking maakte over een lekker kontje, of omdat een regisseur vroeg om een extra knoopje los te doen. Hoererij. Ik heb er geen andere woorden voor. Die vrouwen praten elkaar allemaal na. Puur om poen te vangen. Stelletje golddiggers zijn het. Het heeft helemaal niks meer te maken met menselijk leed.”

Vrouwenhater

Ziet hij niet dat dit soort uitspraken ongelooflijk hard kunnen aankomen bij slachtoffers van misbruik? RTL heeft The Voice niet voor niets van de buis gehaald. “Dat is altijd al een groot verwijt geweest, dat ik zo’n enorme vrouwenhater ben. Is helemaal niet waar. Ik ben gewoon eerlijk en duidelijk. In de media, in mijn werk én in mijn privéleven.”

Vrouwen zeiken en overdrijven ontzettend, meent Emile. “Vorige week was ik bij een vriendje in Nederland op bezoek. Steekt ie een sigaretje op, begint dat wijf van hem meteen te zeiken. Of ie dat ding misschien op het balkon wilde oproken. Ik vraag aan die gozer: wie betaalt hier de hypotheek? Jij? Nou dan!”

‘Van het balkon af!’

Dat soort vrouwen moet je onmiddellijk op hun plek zetten, legt Emile uit. “Laat dat wijf de tyfus krijgen, man! Als dat mijn wijf was geweest, had ik haar zo van dat balkon gesodeflikkerd. Nou, zijn vrouw zat er naast en hoorde het mij allemaal zeggen. Ze kromp helemaal in elkaar.”

“Tja, je hebt wel gelijk, zei die vent toen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat RTL zo'n groot podium geeft aan Emile Ratelband?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen