Marco Borsato afgekraakt in Slimste Mens: ‘Daar ga ik nooit meer heen!’

Het moet wel heel gek lopen wil Marco Borsato ooit nog in volle stadions spelen. De kandidaten van De Slimste Mens hebben er in elk geval geen vertrouwen in. “Die staat nooit meer in de Kuip!”

De Slimste Mens en Marco Borsato © KRO-NCRV

Marco Borsato werd gisterenavond kortstondig besproken in de kijkcijferhit De Slimste Mens. Na een kort fragment over het misbruikschandaal rond The Voice of Holland vroeg gastheer Philip Freriks aan zijn kandidaten hoe het nou verder moet met in opspraak geraakte mannen als Marco Borsato. Mag hij ooit nog aan het werk?

‘Nooit meer in de Kuip!’

Ja, vindt mediadeskundige Rob Goossens. Hij plaatst daar wel een kanttekening bij. “Alles wat er al dan niet is gebeurd, daar staat geen levenslang op, dus ik vind wel dat iemand op een gegeven moment zijn straf heeft uitgezeten en dan natuurlijk weer mag doen waarvan ze zelf vinden dat ze er goed in zijn.”

Hij vervolgt: “Alleen je kunt je wel afvragen hoeveel mensen het nog leuk vinden om naar deze artiesten te luisteren, wetende wat er gebeurd is. Je ziet het nu al met Glennis Grace. Die verkoopt zelfs de allerkleinste zaaltjes niet meer uit. Ja, dus Marco Borsato gaan we in elk geval niet meer in de Kuip terugzien.”

Thomas wil niet

Thomas van Groningen, het politiek gezicht van Op1, heeft ook geen interesse meer in kaartjes voor Marco. “Ik ben er nog geweest bij Marco Borsato in de Kuip. Dat is nog niet eens zo heel lang geleden. Een jaar of twee, drie geleden ofzo. Ik vond het toen wel een geweldig concert, maar ik zou er nu denk ik ook geen kaartje meer voor kopen.”

Philip: “Nee, neh. We gaan verder.”

Jurylid Maarten van Rossem: “Aan de andere kant: waarom zou iemand minder zingen omdat die zich zondig gedragen heeft?”

Toejuichen

Thomas: “Ja, maar ik vind dat als je iemand gaat staan toejuichen in een stadion, dan doe je dat niet alleen omdat je die liedjes leuk vindt, maar voor een deel ook omdat je de mens leuk vindt.”

Marcel: “Dan kan ik voor jou wel een lijst maken met recente artiesten in de afgelopen halve eeuw die zich niet hebben gedragen volgens de waarden en normen van de Nederlandse burgerij en dan ben ik bang dat je dan veel verder meer komt dan Gert en Hermien.”

AD-hoofdredacteur Rennie Rijpma: “Nou, daar ging ook niet alles goed volgens mij.”

Maarten: “Oh, dan houdt dat ook op.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen