B&B Vol Liefde-Desiree afgeslacht: ‘RTL ziet haar als kijkcijferhapje’

B&B Vol Liefde-deelneemster Desiree heeft een confronterende week achter de rug. Haar verschijning in het programma levert vernietigende reacties op. “Ze is voor RTL een kijkcijferhapje.”

Desiree © RTL

Het is de ultieme traktatie voor elke tv-maker: persoonlijkheden als Desiree die gegarandeerd wat los gaan maken bij de kijkers thuis. De uitgesproken B&B Vol Liefde-deelneemster zorgt als date van de in Italië woonachtige Hans voor flink wat controverse. Ze zou zich onbeschoft gedragen in het programma. Eén ding is zeker: ze is nadrukkelijk aanwezig.

Misselijkmakend

Het levert Desiree ongelooflijk veel aandacht op, maar dan wel negatieve aandacht. Ze wordt compleet afgemaakt in de media en op allerlei internetfora. Leuk voor RTL 4, want het is goed voor de kijkcijfers, maar natuurlijk minder leuk voor Desiree. Zij wordt opeens massaal afgerekend op haar persoonlijkheid.

Mensen kunnen het niet geloven dat ze écht zo dominant is. “Is Desiree ingehuurd voor de kijkcijfers of ze is echt niet wijs? Wat een misselijkmakend persoon”, zegt Ingrid bijvoorbeeld.

Sneu en pijnlijk

Desiree wordt compleet afgekraakt en als een soort psychisch gestoord geval neergezet. “Arme Desiree. Ze is denk ik autistisch en doet erg haar best maar kan anderen en situaties niet invoelen. Ook zelfreflectie kan niet: geen spiegelneuronen. Echt sneu en pijnlijk”, zegt Janneke.

En Laura: “Desiree is toch gewoon aan actrice?? Kan toch niet dat er zulke vrouwen écht bestaan! Als je haar 30 seconden in beeld ziet, heb je er een dagtaak aan om zelf weer rustig te worden.”

Augurkenruzie

Met name de B&B Vol Liefde-aflevering van afgelopen vrijdag, de eerste weekafsluiter van dit seizoen, was veelbesproken. Desiree deed hierin heel hysterisch over het feit dat er geen augurken in huis waren. Ze werd vervolgens keihard aangevallen door medekandidaat Hayriye.

Hayrire ontplofte helemaal: “Ik vind dat je echt te ver gaat hoor. Wat is nou zo erg dat die augurk er niet in zit? Ik begrijp echt niet wat er in jou omgaat op het moment.”

Kijkcijferhapje

De grote vraag in dit soort gevallen is altijd of een dame als Desiree niet tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen door een grote mediapartij als RTL. Die zien de ruwe beelden, die monteren de boel en weten op dat moment natuurlijk al dat Desiree een enorme shitstorm over zich heen gaat krijgen.

Journalist Ton F. van Dijk, voormalig baas van NPO 1, vindt het bedenkelijk. Hij zegt: “Televisie: je moet dus bedenken dat deze combinatie van mensen vooraf is gecast door een redactie in de hoop dat zo’n clash dan plaatsvindt, want televisie. Men vergeet één ding. Deze vrouw wordt voor een miljoen mensen afgeserveerd als ‘hapje’ voor de kijkcijfers.”

Fragment

Desiree probeert het hart van Hans te veroveren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL 4 bij voorbaat al wist dat Desiree zou worden afgeslacht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen