Vrouw René van der Gijp is woest: ‘Bizar, dat mens spoort niet!’

Minouche van der Gijp, de vrouw van René van der Gijp, mengt zich nu ook in het publieke debat. Ze is woest over het plan van minister Van Gennip om Franse probleemjongeren naar ons land te halen.

Karien van Gennip, Nous van der Gijp © Martijn Beekman, Instagram

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) stelt voor om werkloze jongeren uit de Franse banlieues (voorsteden) naar Nederland te halen om bijvoorbeeld in de horeca of in de kassen te werken. “In Frankrijk is echt een hoge jeugdwerkloosheid, zeker in de banlieues. Veel hoger dan wij hier kennen”, zegt ze in het AD.

‘Vrouw spoort niet!’

Het plan van Karien zorgt voor enorm veel woede en ook in huize-Van der Gijp zijn ze helemaal over de zeik. René van der Gijp zal er vanavond ongetwijfeld zijn zegje over doen in Vandaag Inside en zijn vrouw Minouche doet dat nu alvast op de socials. Ze staat helemaal perplex.

Minouche vindt dit ongelooflijk. “Mijn God! Ze worden steeds gekker! Nog nooit een idioter plan gehoord… Die wijken daar zijn levensgevaarlijk. We hebben al een tekort aan blauw op straat, laten vluchtelingen op stoelen slapen, woningtekort en ga zo maar door. En dan kom je met dit bizarre plan. Die vrouw spoort niet!”

Woede op rechts

Er is met name vanuit rechts veel woede over het plan van Karien. “Nogal idioot plan van staatssecretaris Van Gennip SoZa) om Parijse banlieue-jongeren naar Nederland te halen. Kennelijk goede ervaringen toen ze nog ING-baas was in Frankrijk. Recept voor ellende”, zegt oud-Telegraaf-baas Sjuul Paradijs bijvoorbeeld.

En columniste Nausicaa Marbe: “Wow, goed idee. Hopelijk gaat Van Gennip zelf een tijdje in de banlieues wonen, met gezin en al, om persoonlijk de beste mensen te selecteren. Geen talent mag onbenut blijven.”

Fragment

Het ging er vanochtend ook over bij WNL:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat we jongeren uit de Franse banlieues naar Nederland moeten halen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen