Midas Dekkers valt journaliste aan in Op1: ‘Vind jij dit leuk?!’

Midas Dekkers heeft gisteren een verslaggeefster van het Jeugdjournaal aangevallen in de talkshow Op1. De televisiebioloog heeft het idee dat zij geniet van anti-Russische sentimenten.

Midas Dekkers en Noortje Deutekom © Op1

Verslaggeefster Noortje Deutekom is net teruggekomen uit Oekraïne, waar ze reportages heeft gemaakt voor het Jeugdjournaal. De journaliste zat gisterenavond aan de talkshowtafel van Op1 om te vertellen over de anti-Russische sentimenten in het land, zelfs onder kinderen. Ze zat in de studio met een raketknuffel.

Schiettent

Noortje vindt de sfeer in Oekraïne opvallend. “Het geestige is, of het opvallende is, dat ook in de kinderhoofden dat anti-Russische sentiment al wel echt speelt. Wij liepen daar op straat, dan zie je grote borden staan op straat met het gezicht van Poetin, waar kinderen dan vanaf vijf jaar op mogen schieten.”

Ze vervolgt: “Dat gebeurt ook echt als een uitje. Daar hebben ze veel plezier in. Het is een beetje het schiettent-idee.”

‘Vind je dat leuk?!’

Tv-bioloog Midas Dekkers vindt het vreemd dat Noortje dit ‘geestig’ noemt. “Dat vind je leuk?!”

Noortje: “Ik niet.”

Midas: “Oh.”

Noortje: “De kinderen hebben daar veel plezier in. Dat wordt daar als een uitje gedaan door zo’n gezin. Ik ben in Odessa geweest waar veel Russisch wordt gesproken en daar zie je ook dat kinderen tijdens een interview ervoor kiezen om niet langer Russisch te spreken. Sommige kinderen praten ook niet over ‘de Russen’, maar over ‘de monsters’ en ‘de trollen’.”

Opmerkelijk

Midas geërgerd: “Nogmaals: vind je dat leuk?”

Noortje: “Geef ik daar een mening over?”

Midas: “Nou, je vertelt het alsof je dat fantastisch vindt dat die kinderen mensen van een ander land als monsters beschouwen.”

Noortje: “Ik vind het zeer opmerkelijk dat dat uit de kindermonden komt. Dat is wat me opviel.”

Midas: “Opmerkelijk is het zeker, ja.”

Jort Kelder aan het eind van het item: “Laten we hopen dat over vijftig jaar niet nog steeds die woede erin zit.”

Fragment

Noortje aan tafel bij Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen