John van den Heuvel blundert in zaak-Danny de Munk: ‘Pijnlijk’

John van den Heuvel heeft een amateuristische fout gemaakt in de zaak-Danny de Munk. Hij heeft de zanger per ongeluk op de hoogte gebracht van de identiteit van zijn aangeefster.

John van den Heuvel en Danny de Munk © RTL

Danny de Munk zit zwaar in de nesten nu een vrouw aangifte tegen hem heeft gedaan van verkrachting. Eigenlijk had de identiteit van de aangeefster geheim moeten blijven bij team-Danny, maar zij weten inmiddels om wie het gaat. John van den Heuvel heeft namelijk abusievelijk een mail doorgestuurd met haar gegevens, melden media als het AD en NU.nl.

Blunder van John

John, die het verhaal over de aangifte gisterenavond naar buiten bracht via De Telegraaf, heeft daarmee een flinke blunder begaan. De advocaat van Danny, Royce de Vries, spint daar garen bij. Hij zegt: “Inmiddels is cliënt bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is.”

Yvonne Coldeweijer, die twee maanden geleden als eerste verhalen naar buiten bracht over Danny’s vermeende wangedrag, denkt dat John er niet blij mee is dat zijn blunder op straat ligt. “Als Royce dit gelekt naar de pers dan heeft ie nu ruzie met John denk ik.”

‘Heel pijnlijk’

Albert Verlinde vindt het heel onhandig van John, zegt hij in Shownieuws. “Dit is een heel pijnlijke zaak. Normaal hoor je natuurlijk eigenlijk niet te weten wie de aangifte tegen je doet, want nu gaan mensen verhoren doen en ga je inderdaad zeggen: oké, wat zeg jij? En, Danny, kom jij ook langs, jij wordt verhoord.”

Hij vervolgt: “Dan ga je je verhaal doen met de kennis die je op dat moment hebt. En nu weet hij door die abusievelijk verzonden e-mail dus wie het is. Daardoor kan hij zich voorbereiden op de vragen die gesteld gaan worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Durft u uw handen in het vuur te steken voor Danny de Munk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen