Arie Boomsma: ‘Johan Derksen zuur vanwege rammelende gezondheid’

Arie Boomsma stelt dat Johan Derksen hem zo vaak belachelijk maakt op televisie omdat de voetbalanalist een ‘rammelende gezondheid’ heeft. “Dan is het moeilijk om naar mij te kijken.”

Arie Boomsma en Johan Derksen © Instagram, SBS

De mannen van Vandaag Inside lachen Arie Boomsma al jaren uit. De fitnessgoeroe stelt zich volgens de mannen namelijk behoorlijk aan: dan zien we hem weer als een soort monster van Loch Ness uit de wateren van Abcoude komen, dan springt hij weer in een ijsbad en dan legt hij weer van minuut tot minuut uit hoe zijn routines eruitzien. Vermoeiend.

‘Het doet me niets!’

Arie vertelt nu in een interview met 7DTV dat al die kritiek hem niets doet. “Natuurlijk doen sommige dingen wel pijn, als iets net niet helemaal klopt en ze er toch mee aan de haal gaan. Dat kan vervelend zijn. Maar je hebt bijvoorbeeld een bepaald voormalig voetbalprogramma waar ik nogal eens over tafel ga (Vandaag Inside, red.), maar dat doet me niks meer.”

VI-sterren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen krijgen de kriebels van Arie. Waarom doet hen kritiek hem niets meer? “Dat bestaat voor mij niet. Dat merk je ook nergens in je leven”, zegt hij.

Boos en bitter

Arie vervolgt: “Heel vaak denk ik als zulke wat oudere, bittere, bozige mensen wat over me roepen: oké, ik heb drie fantastische kinderen, een vrouw waar ik veel van hou, een mooi bedrijf, ik woon in m’n droomhuis, ik heb niemand in m’n omgeving die ernstig ziek is op dit moment, m’n ouders leven nog. Zo relativeer ik dan een beetje.”

Zo, Arie moet aan een hoop dingen denken om kritiek die hem niets doet te relativeren. “Je hebt natuurlijk snel het gevoel dat iedereen ermee bezig is, maar dat is nooit zo. Ik relativeer dat op het moment vrij makkelijk. Dat is ook wel eens anders geweest in jaren.”

Rammelende gezondheid

En wat vindt Arie van de kritiek op zijn enorme ego? “Dat doet me niet zoveel. Dat komt eigenlijk altijd van mensen die me kennen of die zelf niet zo blij zijn of een nog groter ego hebben. Er zijn een paar mensen die vaak dan ehhh.. Johan Derksen, Marcel van Roosmalen, Youp van ’t Hek en Henk Spaan. Dat zijn eigenlijk de vier.”

Die oude mannen zijn gewoon jaloers, denkt Arie. “Kijk, er tekent zich natuurlijk wel een beeld af van wat oudere, bozere mannen met over het algemeen een wat rammelende gezondheid. Ja, dan snap ik ook wel dat als je iemand ziet die heel veel plezier heeft in het trainen en gezondheid en dat graag deelt… Ja, dat is moeilijk. Ik vind het ook niet erg.”

Gewoon een mening

Arie benadrukt na een minutenlange uiteenzetting dat hem écht allemaal niets doet. “Ik denk altijd: zou ik jou om advies vragen? Nee? Dan maakt je mening me ook niet zoveel uit. Dan is het gewoon een mening zoals er duizenden zijn op de socials.”

Het interview met Arie:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Arie Boomsma legt minutenlang uit waarom de kritiek van VI hem niets doet. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen