Yvon Jaspers onder vuur: ‘Ze werkt amper voor die twee ton per jaar!’

Yvon Jaspers wordt onder vuur genomen door de Weekend. Volgens het tijdschrift werkt de Boer Zoekt Vrouw-ster namelijk nog minder dan Eva Jinek en dat terwijl ze van belastinggeld betaald wordt.

Yvon Jaspers © KRO-NCRV

Dat Eva Jinek compleet gefêteerd wordt voor de paar maanden per jaar dat ze een talkshow maakt is volgens de Weekend nog tot daaraantoe, maar dat Yvon Jaspers voor tonnen belastinggeld amper haar nest uitkomt gaat het blad wél te ver. “Dikbetaald, maar nauwelijks in beeld. Zó weinig doet Yvon Jaspers voor haar geld”, klinkt de kop.

30.000 euro per avond

Het is geen geheim dat tv-sterren buitenproportioneel veel geld pakken, maar soms loopt het wel heel erg de spuigaten uit. “Eva Jinek krijgt weleens het verwijt dat ze een half jaar achtereen vrij is, maar Yvon Jaspers kan er ook wat van. In 2021 was ze slechts zeven avonden op tv”, aldus Weekend na een grondig onderzoek.

Waar Eva wordt betaald door het commerciële RTL, werkt Yvonne voor de publieke omroep. Haar vorstelijke salaris wordt opgehoest door de belastingbetaler. De Weekend gaat ervan uit dat ze het salarismaximum van 209.000 euro per jaar pakt. “Dat kwam voor haar in 2021 neer op bijna 30.000 euro per uitzending.”

Nauwelijks in BZV

Het is wel zo dat Yvon het gezicht is van de best scorende titel van de NPO: Boer Zoekt Vrouw. Het programma was tot voor kort op zender, maar ook daarin was de presentatrice nauwelijks te zien, aldus Weekend. “In sommige uitzendingen was ze slechts een paar minuten te zien en in de voorlaatste, de citytrip, kwam Yvon helemaal niet voor.”

En wat doet ze nu? “De komende maanden viert Yvon weer vakantie, net als Eva Jinek, want pas in het najaar komt ze weer op televisie.”

Jaloerse collega’s?

Tonnen cashen en amper uren draaien: wat vinden de KRO-NCRV-collega’s van Yvon daarvan? De Weekend sluit niet uit dat presentatoren als Anita Witzier, Jetske van den Elsen en Derk Bolt daar ‘met enige jaloezie’ naar kijken.

Is Yvon al dat geld waard voor een paar verschijningen in Boer Zoekt Vrouw en de voice-over van het programma? Nee, vindt het blad. “Boer Zoekt Vrouw is gebaseerd op een Engels origineel, Farmer Wants A Wife, dat in elk land waar het gemaakt wordt, een hit is. In die zin is de presentatrice of presentator van dienst inwisselbaar.”

Instagram

Yvon doet op Instagram net alsof ze zelf ook een boerin is:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat NPO-sterren voor het salarismaximum op z'n minst fulltime moeten werken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen