Evert Santegoeds na valstrik Talitha Muusse: ‘Privé ook bijna genaaid!’

Evert Santegoeds onthult dat iemand zijn weekblad Privé er ook bij wilde naaien, net zoals Talitha Muusse heeft gedaan bij Yvonne Coldeweijer. “Ja, je wordt af en toe wel op de proef gesteld.”

Evert Santegoeds en Yvonne Coldeweijer © SBS, YouTube

Talitha Muusse heeft een filmpje opgenomen waarop ze doet alsof ze cocaïne snuift om op het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer terecht te komen en daarna te roepen dat ze geen goede juicejournalist is. Het is volgens Thomas Bruning van journalistenvakbond NVJ niet erg collegiaal om ‘actief een collega te misleiden’.

Huiselijk geweld

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds wordt ook wel eens op de proef gesteld, onthult hij in Shownieuws. “Ik had laatst een aangifte van een vorm van huiselijk geweld bij een – ik mag wel zeggen – heel bekend Nederlands stel. Dat was ook helemaal fake, maar echt met een perfect proces-verbaal. Zij had aangifte gedaan tegen hem.”

Om wie ging het? “Ik noem de namen maar niet, omdat het gewoon niet waar blijkt te zijn, maar het hele logo van de politie, met die tosti die in brand staat, stond er keurig boven. Er was ook een dossiernummer gefaket. De namen klopten, de adressen klopten.”

Op de proef gesteld

Tooske Ragas geschrokken: “Dus jou gebeurt dit ook?”

Evert: “Ja, je wordt af en toe wel op de proef gesteld en dan blijkt toch wel dat je af en toe dingen hard moet checken, ook bij de politie. Er zijn kennelijk mensen die ons ook op de proef stellen en willen laten zien hoe makkelijk wij mensen zomaar in het wilde weg van huiselijk geweld zouden gaan beschuldigen. Dat doen we dus niet.”

‘Altijd alert blijven’

Een tip van Evert aan de juicekanalen? “Altijd alert blijven.”

Een beetje wat Evert zelf niet was toen hij twee maanden geleden een nep-Amalia op de cover zette zeg maar.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Evert Santegoeds zette in maart een nep-Amalia op de cover. Werkt zijn bullshitradar beter dan die van Yvonne?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen