Marieke Elsinga geeft toe: ‘Totale mismatch met Humberto Tan!’

BN’ers die ontkennen dat ze bonje hebben met elkaar, kun je eigenlijk nooit vertrouwen. Ook Marieke Elsinga geeft nu, vijf jaar na dato, toe dat ze bij RTL Late Night totaal geen klik had met Humberto Tan.

Marieke Elsinga en Humberto Tan © RTL

Marieke Elsinga heeft vijf jaar geleden één seizoen lang intensief samengewerkt met Humberto Tan in zijn toenmalige talkshow RTL Late Night. Ze volgde destijds Luuk Ikink op, die jarenlang een rubriek had in het programma. Het is haar niet goed bevallen. “Er waren ook best veel voorgeschreven grappen en ik vond dat heel moeilijk.”

Gedoe op de werkvloer

Het is het dieptepunt uit Marieke’s carrière. “Ik moet het denk ik hebben van praten en mezelf zijn en dan kun je af en toe eens ad rem zijn of af en toe eens grappig worden, maar niet een uitgeschreven grap en ik merkte dat ik dat moeilijk vond. Het was een beetje geforceerd”, vertelt ze in de De Broadcast-podcast.

En hoe zit het met de geruchten dat ze niet door een deur kon met Humberto? Die blijken dus toch te kloppen. “Ik snap wel waar de geruchten vandaan komen hoor. Zeker nu ik er in retrospectief op terugkijk: ik ben gewoon een heel ander iemand dan Luuk. Luuk en Humberto zijn dat programma samen gestart en die waren zó complementair aan elkaar.”

Humberto geïrriteerd

Marieke’s sausje viel niet in de smaak bij Humberto. “Wat ik doe en wat mij denk ik ook uniek maakt of mezelf maakt en misschien ook wel goed maakt, is dat ik heel snel contact maak, dus ook met die tafel waar Humberto met zijn gasten aan zat. Ik pingpongde dan wat vanaf mijn barretje naar die tafel en dan hoopte ik dat iemand wat terugzei.”

Ze vervolgt: “Dat maakte dan eigenlijk mijn sausje en dat is gewoon niet de stijl die Humberto van mij verlangde. Daar is gewoon een mismatch op ontstaan. Hij heeft dat ook wel eens bij mij aangegeven. Hij had het gevoel: ‘Ik heb dat al vaak aangegeven’, ik heb het gevoel gehad dat hij mij eigenlijk niet zag of niet goed begreep…”

Enorme mismatch

Die enorme mismatch spatte van het scherm af, aldus Marieke. “Wij hebben daarop misgecommuniceerd en dat voelde je ook wel terug in die shows. Dat heb ik toen ook wel gevoeld of van iemand teruggekregen, van: ‘Hé, ik voel als ik kijk dat er kou zit tussen jullie.’”

Is ze daarom ook gestopt? “Het is voor mij geen reden geweest om ermee te stoppen. Dat is echt mijn eigen keuze geweest, maar ik begrijp wel dat een kijker dat heeft gezien of een mediamaker.”

Liever met Beau

Marieke heeft dezelfde rubriek ook nog een zomer lang gemaakt onder leiding van Beau van Erven Dorens. Dat beviel veel beter. “Ik heb dat programma ook nog een paar maanden met Beau samen gedaan en wij hebben veel meer dezelfde frequentie, maar dat zegt niks over mij of Humberto als mensen.”

Zo gaat het nou eenmaal, legt Marieke uit. “Soms spreek je wat meer dezelfde taal. Nou, soit.”

Podcast

De Broadcast-podcast kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen