Ronald Molendijk ‘doodgewenst’ na verdedigen Glennis Grace

Ronald Molendijk is naar eigen zeggen doodgewenst omdat hij aan de desk van Shownieuws zijn goede vriendin Glennis Grace heeft verdedigd. “De mensen zeggen: ‘Denk eens aan de slachtoffers!'”

Ronald Molendijk en Glennis Grace © SBS, RTL

Het succes van BN’ers is nog meer afhankelijk van de gunfactor dan van talent. Door haar ernstige misdraging in de Jumbo hebben veel mensen geen zin meer in Glennis Grace, hoe goed ze ook Whitney Houston kan nadoen. Dat al haar optredens worden geannuleerd is daar een logisch gevolg van.

Doodwensen

Haar goede vriend Ronald Molendijk vindt echter dat organisatoren van concerten moeten vasthouden aan Glennis, ondanks dat het publiek dus niet meer op haar zit te wachten. Hij kotste vorige week in Shownieuws bijvoorbeeld op Fred van Leer, die de zangeres uit de line-up van zijn evenement in Ahoy heeft gehaald.

Dat in de bres springen voor Glennis heeft Ronald naar eigen zeggen veel narigheid opgeleverd. “We hadden hier van de week een discussie over het feit dat ze niet meer met Fred van Leer mee mocht doen. Daar kreeg ik behoorlijk wat feedback van, van mensen die mij dan doodwensen en zeggen van: ‘Denk eens aan die slachtoffers!’”

Valide punt

De vermeende slachtoffers van Glennis’ knokpartij in de Jumbo zijn naar verluidt erg jong. Het is inderdaad goed om daar ook bij stil te staan, ziet Ronald inmiddels in. “Dat vind ik op zich ook een heel valid punt”, zegt hij. Maar: “Als we normaal communiceren naar elkaar zou dat heel prettig zijn.”

Hij vervolgt: “Tegelijkertijd kreeg ik ook veel mensen die een berichtje sturen en zeggen: ‘Hè hè, eindelijk iemand die het opneemt voor Glennis.’ Dat trekken ze vaak wat breder, namelijk naar de cancelcultuur. Het blijft een ontzettend lastig ding, want Glennis heeft er excuses voor aangeboden, maar mag er niet over uitweiden vanwege de rechtszaak.”

In elkaar gebeukt

Ronald denkt inmiddels iets genuanceerder over Freds beslissing om Glennis uit de line-up te halen. “Ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn… Ik kreeg een berichtje van: ‘Het zou jouw kind maar zijn die daar in elkaar gebeukt wordt.’ Dan denk ik: ja, shit, dat is ook wel een valid punt…”

Maar wat gaan de Ladies of Soul nou precies doen? “De mensen achter de show van Fred van Leer zijn dezelfde mensen die de show doen van Ladies of Soul. Ik kan me alleen voorstellen dat de dames op het podium daar ook iets ehh… Misschien een drukke agenda. Ik heb geen idee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u BN'ers die roepen dat ze doodgewenst zijn aandachtstrekkers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen