Gerard Joling veroordeelt VI-exit: ‘Johan Derksen is een held’

Gerard Joling vindt het heel kwalijk dat Johan Derksen zich genoodzaakt zag om te stoppen met zijn talkshow Vandaag Inside. “Ik vind hem een held als je zoveel durft te noemen en te zeggen.”

Gerard Joling © RTL

Er was een tijd dat Gerard Joling zélf ongefilterd al zijn opinies de wereld in slingerde, namelijk via zijn eigen website, maar dat werd hem op een gegeven moment toch maar sterk ontraden door zijn management. Hij zit in dezelfde hoek als Johan Derksen en vindt het daarom doodzonde dat hij er nu óók mee is opgehouden.

‘Johan is een held!’

Gerard vindt Vandaag Inside een geweldig programma, vertelt hij in de talkshow van Beau van Erven Dorens. “Jazeker, ik vind het heerlijk. Ik vind het zo heerlijk. Kijk, Wilfred is een soort aangever en dan duiken ze er allebei in en dan gaat Johan soms nét een stapje te ver. Ja, ik word daar blij van.”

Zelf is hij regelmatig te gast geweest in VI. “Ik heb natuurlijk al tien keer in hun programma mogen zijn met of het zij een liedje of ik zit aan de bar. Het is altijd wel een snufje ordinair en daar deed ik zelf ook aan mee, maar ik vind absoluut dat hij terug moet komen, want ik vind hem een held als je zoveel durft te noemen en te zeggen.”

Humor

Gastheer Beau van Erven Dorens, wiens zustertalkshow Jinek wordt verweten mede achter de VI-exit te zitten, zegt: “Het is democratie in Nederland. We mogen alles zeggen wat we willen en alles denken en op een gegeven ogenblik krijg je dit soort uitwassen.”

Gerard: “Ik vind het humor, ik lach erom, ik vind het heerlijk.”

Beau: “En soms gaat de humor nét een beetje te ver.”

Kleine poll

Dan vraagt Beau aan zijn publiek wie vindt dat Johan terug moet keren op de buis. Iets meer dan de helft van de mensen durft zijn hand op te steken. “Dat is toch meer dan de helft. Even voor jou, Johan, als je thuis zit te kijken: dit was even een kleine poll vanuit de collega’s van RTL.”

De VI-rel werd bij Beau besproken, omdat columniste Yesim Candan aan tafel zat. De beste vriendin van Ferry Doedens krijgt er geen genoeg van om in ieder programma te roepen hoeveel bedreigingen ze wel niet krijgt sinds ze kritiek heeft geuit op het programma.

Fragment

Yesim over de bedreigingen aan haar adres:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als Johan Derksen terugkeert met een talkshow, waar kan hij dat dan het beste doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen