Paul de Leeuw molt Meilandjes: ‘Chateau Bijstand is belachelijk!’

Paul de Leeuw vindt het nieuwe programma Chateau Bijstand van de Meilandjes heel erg ongepast. Amusement maken van een bijstandsleven is volgens hem helemaal niet grappig. “Belachelijk!”

Paul de Leeuw en Meilandjes © SBS 6, William Rutten

De massale kritiek op Chateau Bijstand is ook televisiester Paul de Leeuw niet ontgaan. Hij kan zich er eigenlijk wel in vinden, vertelt hij aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik heb Chateau Meiland echt lang gevolgd, maar dit vind ik ehh, hier heb ik niet naar gekeken. Ik vind het een belachelijke formule. Dat heb ik altijd al een beetje gevonden.”

Paul is kritisch

Paul vindt het format gewoon niet ethisch verantwoord. “Van: we gaan een maandje arm doen en daarna gaan we gewoon weer lekker terug naar onze vele plasmaschermen thuis. Maar als je dat wil doen, moet je het gewoon doen.”

Om een mening te kunnen vormen heeft Paul een klein stukje van Chateau Bijstand gezien. “Maar wat ik zo raar vind… Ik begrijp gewoon niet… Er zit ook geen besef in hoe moeilijk het is om in de bijstand rond te komen. Dat voel je gewoon in het programma niet.”

Volle zakken

Johan Derksen heeft ook even gekeken. “Om een mening te hebben moet je een keer kijken. Ik vind het vreselijk dat piepkuiken, dat gillende keukenwijf. Maar er is een doelgroep voor en dan denk ik: wie zijn dat nou? Kijk, ze zijn niet betrouwbaar in de zin dat ze weten dat ze hun zakken vol hebben en ze spelen even een rol van: we zijn even arm.”

Paul: “Zeker in deze tijd is het gewoon best wel wrang eigenlijk.”

Wrang

Johan: “Het is ook wrang dat er amusement gemaakt wordt over een heel serieus probleem van mensen die niet rond kunnen komen.”

Paul: “Dat bedoel ik.”

De uitzending van Vandaag Inside kunt u terugkijken op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen