‘Johnny de Mol krijgt binnenkort te horen dat HLF8 stopt’

Johnny de Mol krijgt binnen afzienbare tijd te horen dat zijn floptalkshow HLF8 de zomerstop niet overleeft. Dat is de verwachting van mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf.

Johnny de Mol © SBS 6

De dagelijkse talkshow van Johnny de Mol scoort heel consequent in de vooravond van SBS 6. Consequent slecht. Er kijkt eigenlijk al sinds de première geen hond naar het programma, maar de presentator heeft een soort vrijbrief om door te gaan. “Ieder ander dan de ‘zoon van’ was allang van de zender gehaald”, aldus Angela de Jong van de week.

HLF8 van de buis?

Familie of niet: John de Mol ontkomt er niet aan om zijn zoon binnenkort van de buis te halen, verwacht mediajournalist Jordi Versteegden van De Telegraaf. “Het krijgt nu een tweede kans van Talpa. Het is het tweede seizoen waar we in zitten, maar de kijkcijfers zijn nog steeds niet goed”, zegt hij in een video van de krant.

Het is onvermijdelijk, aldus Jordi. “Het is een heel duur programma om te maken, dus ik verwacht dat we daar binnenkort van gaan horen dat het einde oefening is en dan moet Johnny gewoon weer gaan doen waar hij echt goed in is. Op locatie. Ik hoop ook echt dat hij dat gaat doen.”

Te veel talkshows

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn wijst erop dat er momenteel gewoon te veel talkshows op televisie zijn. Hij spreekt van een ‘overvol talkshowlandschap’. “De kijkcijfers van Eva Jinek zijn eigenlijk ook al een tijdje ondermaats, de concurrentie is moordend.”

HLF8 zal als eerst het veld ruimen, verwacht Jordi dus. En dat komt volgens Angela geen seconde te laat, al vindt ze wel dat Hélène Hendriks het momenteel aardig doet als Johnny’s vervanger. Maar: “De zieltogende kijkcijfers van HLF8 krikt ze niet op, dat zal ook niemand van haar verwachten. Het is trekken aan een dood paard.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat het einde van HLF8 onvermijdelijk is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen