Johan Derksen wijzigt zijn verhaal: ‘Kaars niet in vrouw gestoken’

Johan Derksen wijzigt het kaarsenverhaal waarmee hij ernstig in opspraak is geraakt. Hij heeft geen kaars ‘in’ een vrouw gestoken, maar tussen haar benen gezet. Dat zei hij vanavond in Vandaag Inside.

Wilfred Genee en Johan Derksen © SBS 6

Het verhaal van Johan Derksen over een ‘jeugdzonde’ op 22-jarige leeftijd heeft op deze Koningsdag extreem veel losgemaakt. Hij vertelde dinsdagavond in Vandaag Inside een bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd en maakte daar een duwend gebaar bij: “Er stond zo’n grote kaars en die hebben we erin gestopt en toen zijn we weggegaan.”

Woeste Johan

Johan voegde daaraan toe dat een officier van Justitie dat ’technisch gezien (…) als verkrachting [zou] kunnen uitleggen’. Vanavond, een dag later, vertelt hij een andere versie van het verhaal. Nu beweert Johan dat hij de kaars niet ín de bewusteloze vrouw heeft gestoken, maar tussen de benen van de vrouw in.

Hij zegt: “Het AD schreef: ‘Derksen penetreert vrouw met kaars’. Dat is allemaal gelul. Het was zo’n hele grote duizendurenkaars. Dat was toen in, die staat op zo’n sokkel, zo’n heel groot ding. Die hebben we gepakt, die juffrouw lag op de bank en die hebben we zo tussen haar benen gedaan. Dus toen wij weggingen stond die kaars loodrecht de lucht in.”

Niet duidelijk

Collega Wilfred Genee wijst Johan erop dat hij dan zelf verwarring heeft gezaaid. “Ja, dat was dus gisteren niet helemaal duidelijk, hè?”

Johan: “Nee, maar je kunt niet een duizendurenkaars in een vagina stoppen, weet je wel. Daar is geen sprake van. Het is onbeschaafd, ik was 24, ik heb van tevoren tegen jou gezegd: ‘Je schaamt je er dood voor’, maar ik heb aan willen tonen: het tijdsbeeld is zó ontzettend veranderd. Nu word je overal voor neergesabeld en toen gingen we over tot de orde van de dag.”

Wilfred: “Maar het feit dat je nu vertelt dat die kaars ertussen is gezet, dan denk ik dat het strafrechtelijk alweer heel anders uitpakt daardoor.”

Johan: “Ja, goed, het blijft onbeschaafd.”

Raar verhaal

Özcan Akyol lijkt even later nog niet door te hebben dat Johan zijn verhaal heeft gewijzigd: “Ik vind het een heel raar verhaal nogmaals. Nou, ik zou niet zo snel een kaars in de kut van een vrouw steken. Dat vind ik heel raar wat hij heeft gedaan.”

René: “Dat heeft hij ook niet gedaan zegt-ie, hè?”

Johan: “Nee, zo ertussen zo.”

Het is allemaal opgeblazen, aldus Johan. “Er waren vier mensen aanwezig en niemand heeft dat als een verkrachting ervaren. Die vrouw is wakker geworden met een duizendurenkaars tussen haar benen. Ja, die heeft waarschijnlijk gedacht: hoe komt dat ding daar? En die is ook overgegaan tot de orde van de dag. Ik weet niet eens hoe ze heet.”

Gepenetreerd

Wilfred wijst erop dat dit dus een andere versie van het verhaal is: “Nee, maar gisteren was nog de indruk dat je de kaars gepenetreerd had. Dat is nu ook al een ander verhaal. Dat valt dan ook onder een ander artikel neem ik aan in dit geval. Misschien niet eens onder een artikel dan, toch?”

Advocaat Job Knoester telefonisch: “Dit verhaal wat Johan nu vertelt valt denk ik niet snel onder een artikel.”

Özcan denkt dat veel mensen Johan gewoon willen zien vallen: “Ze hebben een hekel aan hem en nu hadden ze hem even te pakken, dus nu kwam het allemaal heel massaal.”

Johan: “Ze hebben weinig plezier ervan, want het doet me niks.”

Fragment

Het oorspronkelijke verhaal van Johan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Neemt u genoegen met de uitleg van Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen