Wendy van Dijk krijgt forse kritiek: ‘Dit was echt een beetje gênant!’

Wendy van Dijk krijgt er behoorlijk van langs. Volgens RTL Boulevard-deskundige Rob Goossens had ze de tv-actie voor Oekraïne moeten afzeggen. “Ik vond het echt een beetje gênant!”

Chantal Janzen, Rob Kemps en Wendy van Dijk © SBS 6

Er is flink wat te doen geweest over de rol van Wendy van Dijk tijdens de tv-actie voor Oekraïne. Aanvankelijk werd aangekondigd dat ze verslag zou gaan doen vanaf de Pools-Oekraïense grens, maar na heel wat ophef werd dat plan afgeblazen. Ze was maandag alsnog te zien in de show, maar dan als een soort razende reporter in Nederland.

Wendy gesloopt

Tv-kenner Rob Goossens vond het niet om aan te zien, sneert hij in RTL Boulevard. “Als ik Wendy van Dijk was, dan had ik zo’n coronateststripje en een rode pen genomen, dan had ik er een tweede streepje bij gezet en dan had ik gezegd: ‘Ik kan vandaag niet, want ik heb corona.’”

Ze had dus beter thuis kunnen blijven, aldus de tv-kenner. “Ik vond het echt een beetje gênant. Daar kon ze niet zoveel aan doen, want het is natuurlijk begonnen met dat persbericht waarin stond dat zij naar de Pools-Oekraïense grens zou gaan, maar uiteindelijk: wat was nou precies haar toegevoegde waarde?”

Statiegeld

Wendy’s items gingen echt nergens over, aldus Rob. “Ze is naar Nieuwegein gereden en heeft toegekeken hoe er een paar flessen in een statiegeldapparaat gemieterd werden… Ik denk dat als zij niet was gaan rijden en haar benzinebon had gedoneerd, dat haar bijdrage groter was.”

“En voor de duidelijkheid: het is geen kritiek op Wendy, hè? Ze had ook prima een rol kunnen hebben, maar dan hadden ze haar de rol van Rob Kemps moeten geven of Rob en Wendy daar samen moeten neerzetten. Dit was echt van: ze gaat dan niet naar de grens, maar we moeten haar wat anders geven.”

Ongemakkelijk

Rob uitte zijn kritiek na een item waarin Wendy samen met Chantal Janzen en Rob Kemps werd geïnterviewd. Ze begon plotseling, tot zichtbaar ongemak van haar collega’s, te mijmeren over haar tijd bij The Voice.

Wendy: “Nou, ik ben heel lang niet meer in deze studio geweest, dus ik kwam binnen en toen dacht ik: huuuu (schrikgeluid, red.), o jaaaa. Jaaa… The Voice. Ja… Dat mag je bijna niet meer zeggen, maarreee het was wel zo. Dus ik heb deze studio wel gemist ja, zeker.”

Over het gedoe met de Pools-Oekraïense grens zei ze: “Ik had het idee om met veel bussen en veel materialen, een soort Hart in Aktie, naar de Poolse grens te gaan. Dat is ergens verkeerd terechtgekomen, waardoor het werd: ‘Wendy, Poolse grens, verslaggeving.’ Daar ging het een beetje mis, dus dat was jammer, maar wat heel duidelijk was, was dat er op dit moment niet zozeer spullen nodig zijn, maar vooral geld.”

Fragment

Wendy gesloopt in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wendy van Dijk mijmert tijdens de actiedag van Oekraïne over haar tijd bij The Voice. Gevalletje 'how can I make this about me'?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen