Patty Brard boos: ‘BZV-Maud moet verzuipen in bad? Belachelijk!’

Patty Brard keurt het ten strengste af dat een anonieme twitteraar heeft gedreigd om een IKEA-bad te kopen en daar Boer Zoekt Vrouw-kandidate Maud in te verzuipen. “Dat gaat te ver.”

Boerin Maud en Patty Brard © Linelle Deunk, SBS 6

Boer Zoekt Vrouw is weer terug op televisie en dat is een genot voor iedereen die graag kijkt naar sociaal ongemakkelijke mensen en pijnlijke stiltes. En voor Angela de Jong is dit het ultieme voorbeeld van ‘irritainment’. Zij stoort zich vooral aan kandidate Maud. “Maud is volgens mij geen slecht mens. Maud is alleen veel. Maud is ontzettend zelfverzekerd.”

IKEA-bad

Maar wat vindt Angela nou het állerirritantst aan Maud? “Haar meest irritante eigenschap is dat ze elk woord en elke lettergreep heel (pauze) na-druk-ke-lijk (pauze) uitspreekt. Net als minister Kaag”, schrijft ze in haar AD-column.

Angela is niet de enige die zich stoort aan Maud, vertelt Patty Brard aan de desk van Shownieuws. “Evert en ik hadden samen even op Twitter gekeken voordat de uitzending begon en daar zijn echt reacties bij als: ‘Ik koop een IKEA-bad en ik verzuip d’r!’”

Dát gaat te ver, vinden ze bij Shownieuws. “Hele rare mensen kijken er naar Boer Zoekt Vrouw”, aldus Evert Santegoeds.

Belachelijk

Patty vindt het belachelijk. “Ja, je kunt je aan iemand irriteren, maar om nou te zeggen dat je een bad koopt… KRO-NCRV zegt: ‘Ja, we begeleiden mensen.’ Maar de grootste mededeling die ze doen is: ‘Kijk niet op Twitter’.

Ze vreest enorm voor Maud. “Ik weet uit ervaring dat als je reality maakt – en daar heb ik er wat series van op zitten – dat als je op mensen een camera zet en dit zijn de reacties, dat mensen daar heel erg de weg kwijt van kunnen raken. (…) Daar maak ik me dan wel een beetje druk om.”

Volstrekt zichzelf

Patty en Evert zijn overigens wél fan van Maud. “Die vrouw is volstrekt zichzelf”, zegt hij.

En zij: “Ja, maar dát is dus waarom ik haar zo te gek vind. De rest loopt een beetje op die boterham te kauwen.”

Tooske Ragas: “Maar goed, op Twitter is niet iedereen zo enthousiast.”

Tweet

https://twitter.com/MCnotHamm3r/status/1500560322347909121

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard keurt de anonieme twitteraar die boerin Maud wil verzuipen in een IKEA-bad af. Sterk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen