Martijn Koning weigert Expeditie Robinson: ‘Ik vertrouw RTL niet’

Martijn Koning is van de week gevraagd om mee te doen aan Expeditie Robinson, maar heeft de uitnodiging naast zich neergelegd. “Dan zit ik daar ineens met Henny Huisman, hahaha.”

Martijn Koning © RTL

De relatie tussen Martijn Koning en RTL 4 is ernstig bekoeld sinds hij Thierry Baudet uit de talkshow van Eva Jinek joeg, maar hij is toch gepolst voor een deelname aan vlaggenschip Expeditie Robinson. “Ik ben van de week gevraagd voor Expeditie Robinson”, vertelt hij in zijn podcast De Knorrepodcast.

Martijn wil niet

Martijn moet er echter niet aan denken. “Nee, natuurlijk niet. Ik kan mensen in het dagelijks leven al niet uitstaan, laat staan dat ik gewoon met twintig BN’ers op een eiland ga zitten. Dan zit ik daar ineens met Henny Huisman, hahaha.”

Zijn sidekick Sander van Opzeeland: “Als ik hen was zou ik jou zoveel geld bieden, want dat zou het programma zoveel leuker maken als jij erbij was. Zo’n gast aan wie iedereen een hekel heeft, geweldig.”

Asshole

Sander denkt dat het een gouden zet zou zijn van RTL. “Bij Amerikaanse series doen ze dat altijd heel goed. Dat er altijd één gast bij zit die schijt heeft aan alles. Dat zou jij kunnen zijn en dat is eigenlijk de ster van de show. Dat iedereen denkt: ik vind het een asshole, maar hij moet wel blijven.”

Martijn: “Zij hebben een veel grotere poule om uit te vissen. Nederland is klein, dus je moet sneller tevreden zijn met mensen die zich aandienen. In Amerika heb je ook zoveel programma’s en dingen waar je kunt gaan zitten en hier in Nederland is het zo klein.”

Zelfmoord

RTL is daarom al snel tevreden met een BN’er die toehapt, aldus Martijn. “Daarom zou ik ook niet met Expeditie Robinson meedoen, want dan geef je echt aan van: oké, mijn carrière moet nog een impuls krijgen, want anders pleeg ik gewoon zelfmoord. Dat is wanneer je meedoet volgens mij aan zo’n programma.”

Wat betaalt het eigenlijk? “Ik denk dat je tussen de 10 en 20 duizend krijgt. Ik denk dat het voor mij onverstandig is, maar ook voor de deelnemers. Ik kan me al kapot ergeren aan iemand in de trein. Laat staan als je twee dagen niet hebt gegeten en geslapen.”

Geen vertrouwen

Al met al heeft Martijn dus geen zin om mee te doen. “Én ik vertrouw RTL niet, want dan zou het ook een soort complot van RTL kunnen zijn om mij naar een soort onbewoond eiland te brengen en dan met Jinek-centjes ergens mij om zeep te laten helpen ofzo.”

Knorrepodcast

De podcast van Martijn Koning:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen