Marcel van Roosmalen en Wierd Duk ruziën op tv: ‘Je lult uit je nek!’

Marcel van Roosmalen en Wierd Duk kwamen gisteren in aanvaring met elkaar in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol. “Je kent m’n werk helemaal niet, dus je lult gewoon maar uit je nek!”

Wierd Duk en Marcel van Roosmalen © SBS 6

De reden dat Marcel van Roosmalen aan tafel zat, was om samen met Gijs Groenteman hun nieuwe podcast Weer Een Dag te bespreken. Op een gegeven moment vroeg presentator Johnny de Mol ook naar hun ruzie met Jan Slagter. De baas van Omroep MAX vindt de twee heren buitengewoon irritant.

Erg irritant

Wierd Duk begrijpt dat wel, zei hij aan dezelfde talkshowtafel. “Ze zijn ook heel erg irritant, hè? Die Van Roosmalen kent mij bijvoorbeeld helemaal niet, maar die zeikt mij ook af, weet je?”

Marcel daarop: “Ja maar Wierd, als we zo gaan beginnen… Kijk, waar jij last van hebt: jij trekt door het land voor De Telegraaf… En ik vind je overigens als Oekraïne-specialist en Rusland-specialist hartstikke goed, een pluim…”

Wierd: “En al dat andere dat is helemaal niks!”

Rode lap

Marcel: “Al het andere is gewoon een beetje Hart van Nederland spelen. Je neemt het niet zo nauw met de feiten, je neemt alle emoties in je op als een soort spons en dat spuug je uit en dat vind ik heel grappig om daar af en toe wat van te zeggen. Dan reageer je ook altijd meteen als een rode lap op een stier. (…) Jij bent wat dat betreft ook van dezelfde generatie als Jan Slagter.”

Wierd: “Oh, wij zijn natuurlijk allebei heel erg overgevoelig natuurlijk! Nee, ik kan er prima tegen, maar hij moet niet gaan zeggen dat ik maar wat verzin natuurlijk, want dat is niet zo.”

‘Je lult maar!’

Marcel: “Dat je wat verzint… Jij laat mensen… Er is dan bijvoorbeeld iemand op de kermis geslagen met een buitenlands uiterlijk…”

Wierd: “Je kent m’n werk helemaal niet, dus je lult gewoon maar uit je nek.”

Marcel: “Jij hebt in De Telegraaf een speciale pagina waarin je uitweidt over mensen die iets zijn aangedaan. Je laat mensen aan het woord zonder tegenspraak.”

Populistisch

De stukken van Wierd zijn volgens Marcel vaak populistisch. “De mensen die jij spreekt hebben vaak last, want dan zijn ze gepest door een Afghaanse buurman of op de flat wordt het vuilnis niet opgehaald. Dan ga jij tegenover ze zitten, lekker roerend in de koffie en je tikt het uit. Ik vind dat je daar wel een grapje over mag maken.”

Wierd: “Natuurlijk mag je een grapje maken, maar je moet geen lulkoek verkopen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen