Isa Hoes zorgt voor flink wat ergernis: ‘Ja, nu weten we het wel!’

Isa Hoes zorgt voor flink wat ergernis nu ze opnieuw een boek heeft geschreven over haar rouwproces na het overlijden van Antonie Kamerling. Nu weten we het wel, zegt Guido den Aantrekker.

Isa Hoes en Guido den Aantrekker © Instagram, SBS

Officieel is Isa Hoes actrice, maar eigenlijk is ze al jaren bekender als de eeuwige weduwe van Antonie Kamerling. Ditmaal heeft ze een boek uitgebracht met zoon Merlijn Kamerling; vorige week gaven ze een groot dubbelinterview in het AD. De kop: ‘Isa Hoes over haar Antonie: ‘Hij wilde niet dood, hij wilde af van het ellendige gevoel’.’

‘Nu weten we het wel’

Story-baas Guido den Aantrekker merkt dat het hem echt een beetje begint tegen te staan hoe Isa haar rouwproces uitbuit. “Ik denk dat ik het allemaal wel een beetje weet, inmiddels”, twittert hij.

Daarop zegt Amerikakenner Raymond Mens: “Eerste boek was mooi, maar dit begint een beetje op Hazes-familie te lijken.”

Het is niet de eerste keer dat Guido kritiek uit op Isa, want een paar maanden geleden retweette hij nog een cynische opmerking van de bekende twitteraar Mies. Zij schreef over Isa’s rouwproces: “Toch alweer 11 jaar een verdienmodel.”

Boek slijten

Journalist Ton F. van Dijk is het niet helemaal eens met Guido. “De boodschap dat iemand die suïcide pleegt vaak niet dood wil, maar zichzelf van de enorme lijdensdruk wil verlossen is actueel en kan eigenlijk niet vaak genoeg verteld worden.”

Daarop zegt Guido: “Uiteraard. Maar misschien gewoon eens een keer iemand anders, en/of niet per se als er een boek te slijten is.”

De kritische tweet van Guido is geliket door onder anderen Meilandjes-biograaf Jan Dijkgraaf, columniste Yesim Candan en ‘dochter van’ Marieke Derksen.

Tweet

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen