Henny Huisman: ‘Zoon Glennis Grace is een heel vervelende klier’

Henny Huisman heeft altijd met trots uitgedragen dat Glennis Grace zijn Soundmixshow-pupil is, maar door haar gewelddadige gedrag neemt hij toch wat afstand. “Haar zoon is een vervelende klier.”

Henny Huisman en Glennis Grace © SBS, RTL

Twee artiesten uit de Soundmixshow-stal van Henny Huisman zijn hard op weg om personae non gratae te worden. Na Marco Borsato is nu ook Glennis Grace min of meer gecanceld nadat ze de plaatselijke Jumbo heeft verbouwd. Haar zoontje was aan het roken in de supermarkt, werd de deur gewezen en vervolgens kwamen Glennis en haar knokploeg aanzeilen.

Jordaanse Glennis

Wat vindt Henny nou van al dat BN’er-gespuis? “Het rijtje van bekenden dat ik altijd opnoem, daarbij schijnt de trots natuurlijk ook een beetje op mij”, zegt hij in Shownieuws. “En het gedoe wat ze nu hebben voel ik dan ook. Jullie vragen het ook. Dan zeggen de mensen: ‘Die Glennis, hè, dat was toch wat! En dat met Marco, zou dat nou waar zijn?’”

Henny denkt dat Glennis een ordinaire kant heeft. “Glennis is ontegenzeggelijk een van de beste zangeressen van Nederland, maar zij woont op een plek in de Amsterdamse Jordaan… De ene kant heeft ze gebruikt om verder te komen, om te pushen, van: kijk mij eens. De andere kant is de echte Jordanees die geen blad voor de mond neemt.”

Vervelende klier

Weekend-baas Bart Ettekoven: “Dat vind ik te makkelijk. Jordanezen zijn inderdaad lekker makkelijk op de tong, maar een vechtpartij vind ik wel wat anders. Je kan niet zeggen dat ze in de Jordaan allemaal aan het vechten zijn.”

Henny: “Nee dat is waar, maar kijk… Een moeder en een kind, dat wordt een leeuwin dan, hè, als er iets gebeurt. Zij had natuurlijk eerst even tot tien moeten tellen. En wat heeft dat jongetje dan gedaan? Nou, dat is ook een beetje een vervelende klier wat ik begrepen heb. Die stond te roken in zo’n winkel.”

Terug bij af

En voor die vervelende klier heeft Glennis alles op het spel gezet. “En dan gaan ze met acht man daar verhaal halen. Dat had ze nooit moeten doen.”

Ongekend, vindt Henny het. “Je moet natuurlijk, vind ik, zeker in Nederland en België zó dankbaar zijn dat je ook grote bedragen kunt vragen voor je optreden. Je bent zó weer terug bij af. Het duurt heel lang voordat je er bent en dan denk ik: koester dat nou wat je hebt bereikt!”

Marco

Henny heeft geen contact met Glennis. “Met Marco ook wat minder. Met Gerard heb ik dat weer meer. Dat komt door Gerard Joling zelf.”

Is hij klaar met Marco? “Kijk, ik vind zelf, als het waar is met kinderen dan heb je bij mij afgedaan. Ik denk wel dat als het allemaal op z’n pootjes terechtkomt en het blijkt allemaal onzin te zijn, dan kan hij terugkomen met heel goede muziek en een album.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Glennis Grace is al dik een maand niet meer in de media. Prettig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen