Jort Kelder in de steek gelaten door Eva Jinek: ‘Ze heeft geen zin’

‘Mij niet bellen.’ Die boodschap heeft Eva Jinek aan Jort Kelder doorgegeven toen hij haar vroeg om hem te steunen in zijn strijd tegen Twitter. “Je moet het zelf maar oplossen.”

Eva Jinek en Jort Kelder © RTL, SBS

BN’ers worden veelvuldig misbruikt in allerlei malafide online reclames over onder meer bitcoins. Het doel? Mensen geld uit de zakken kloppen. En dat lukt aardig. Jort Kelder, die veelvuldig wordt misbruikt in die reclames, is samen met Alexander Klöpping en Arjen Lubach een zaak begonnen tegen Google.

Eva weigert

Jort procedeert in z’n eentje ook nog tegen Twitter. Waarom krijgt hij in die zaak geen bijval van andere BN’ers? “Ik heb allerlei BN’ers benaderd, maar Van Nieuwkerk, Eva Jinek, we kennen ze allemaal goed, maar niemand doet mee. ‘Je moet het zelf maar oplossen.’ Die hebben geen zin in dat soort publicitaire aandacht, dus ben ik het dan doen.”

Hij vertelt aan Shownieuws dat Matthijs en Eva hem keihard in de steek hebben gelaten. Zelf willen ze daar tegenover de showrubriek niets over zeggen. “Eva is benaderd en daar komt ook geen inhoudelijke reactie van”, aldus deskundige Natacha Harlequin.

Jort principieel

Jort benadrukt dat hij het niet voor zichzelf doet. “Ik vind gewoon dat mensen geen rotzooi aangesmeerd moet worden. Zonder dat Twitter en zonder dat Google waren er nu nog heel veel bejaarden geweest die hun pensioentje nog hadden gehad.”

“Ik zat hier vorige week in de rechtbank met een oude bejaarde brandweerman die al zijn spaargeld was kwijtgeraakt. Hij klikte op mijn hoofd, kwam toen op een site van die bitcoinjongens en op een gegeven moment werd gewoon zijn computer overgenomen. Hij zag zijn cursor over het scherm gaan, van klik-klik-klik, en zo zijn saldo weg! Die heeft helemaal nooit bitcoin gekocht, dat is gewoon diefstal.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u dat Eva Jinek geen zin heeft om te procederen tegen Twitter?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen