‘Erica Meiland moet niet steeds zo gepikeerd reageren op kritiek’

Erica Meiland moet eens leren om kritiek ter harte te nemen en niet zo fel te reageren. “Er mag ook wel iets meer begrip zijn voor wat het volk vindt”, zegt Telegraaf-verslaggever Jordi Versteegden.

Erica Meiland en Jordi Versteegden © RTL, Telegraaf

De Meilandjes liggen zeer regelmatig onder vuur, nu weer omdat ze entertainment maken van armoede. Daar reageren ze vaak heel erg geprikkeld op, vindt Telegraaf-mediaverslaggever Jordi Versteegden. “Ik merk toch in de reacties die ik steeds van Erica krijg, dat ze wel wat fel reageert en het er totaal niet mee eens is”, zegt hij bij Privé TV.

Onhandig

Jordi vindt het onhandig van Erica. “Het mag, maar ja, ik denk dat ze er toch wel voor open moet staan dat er ook mensen zijn die er toch wel een ander beeld van hebben gekregen. Soms denk ik wel eens: Erica, er mag ook wel iets meer begrip zijn voor wat het volk dan vindt.”

De kritiek dat Chateau Bijstand ongepaste televisie is, wordt overigens gedeeld door Jordi. “Ik denk dat SBS, want zij zijn ook de veroorzaker ervan, iets beter over had moeten nadenken. Over welke familie ze onderdeel hadden moeten laten uitmaken van dit format.”

Schade

Gaan de Meilandjes hier schade van ondervinden? Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn denkt dat de tijd het uitwijst. “Of de schade er dan ook echt is, weten we pas over een tijdje.”

Jordi: “Ik denk dat het wel mee gaat vallen. Ik denk wel en die conclusie trekt ik stiekem nu al een beetje… Die familie is natuurlijk zo succesvol en populair geworden door het feit dat ze gewoon gevolgd worden in wat ze doen. Nu wordt hen gevraagd om mee te gaan doen aan toch een soort van toneelstuk.”

Normale leven

Dat toneelstuk kunnen ze voortaan beter achterwege laten, denkt Jordi. “Ik denk dat dit toch beter gewerkt had als ze gewoon hun normale leven door hadden laten gaan, maar dat ze dan gewoon mensen gaan volgen die zelf in de bijstand leven en dat ze die mensen gaan helpen.”

De huidige opzet is volgens Jordi ongeloofwaardig. De Meilandjes tonen überhaupt weinig solidariteit, vindt hij. “Ik zie Maxime al weer lekker rondrijden in haar dure auto en dat geldt ook voor de anderen.”

Tenenkrommend

AD-opperdiva Angela de Jong heeft Chateau Bijstand al kapotgeschreven in haar beruchte AD-column. In de bijbehorende mediapodcast gaan ook haar collega’s los op het programma. “Tenenkrommend. Ik vind het echt stuitend”, zegt mediajournalist Dennis Jansen bijvoorbeeld.

En Marcus den Blanken: “Ze krijgen een heerlijk huis en gaan daarover klagen! Haal het desnoods in de montage eruit!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meilandjes een goed incasseringsvermogen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen