Jeroen van der Boom-avond is een flop: ‘Ik heb medelijden met hem’

Jeroen van der Boom heeft tegenwoordig steevast een doos tissues in de aanslag als hij de kijkcijfers checkt. De door hem gevulde zaterdagavond van SBS 6 is namelijk een grote flop. “Ik heb medelijden.”

Jeroen van der Boom en Sonja Bakker © SBS 6

Het is op dit moment de grootste mislukking van SBS 6: het programma Hazes is de Basis, waarin Jeroen van der Boom en vaste gast Rachel Hazes aanhoren hoe bekende artiesten covers zingen van André Hazes. Iedereen is het erover eens: het is vooral de aanwezigheid van Rachel die de kijker doet wegzappen.

Medelijden

Hazes is de Basis scoort zó afschuwelijk slecht, dat ook het aansluitend uitgezonden Hoge Bomen – eveneens met Jeroen van der Boom – magertjes scoort. Zo keken er afgelopen weekend respectievelijk 265 duizend en 416 duizend kijkers naar beide programma’s. Daarmee is de zaterdagavond op dit moment de minst bekeken uitzendavond van SBS 6.

Marcus den Blanken, mediajournalist van het AD, leeft mee met Jeroen. “Ik heb wel medelijden met Jeroen van der Boom. Hoge Bomen is in principe denk ik het beste programma dat hij in zijn leven gemaakt heeft en gaat maken. Ik neem aan dat er hierna niet heel veel spannends meer gaat komen”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Pech

Hoge Bomen is volgens Marcus echter een beetje in verval aan het raken. “Hij heeft een beetje de pech dat de ‘hoge bomen’ op zijn. Hij had Frans Bauer in het begin en dat was echt een goede uitzending, maar daarna kreeg hij al Najib Amhali.”

De aflevering met Najib deed het niet best. “Hij heeft ook eerst in alle RTL-programma’s gezeten, toen in alle SBS-programma’s en nu pas in Hoge Bomen. Het verhaal kennen we al, dus het wordt niet heel spannend meer. De kijkcijfers zijn dus ingestort.”

Afgehaakt

Jeroen had afgelopen weekend, in de derde aflevering van Hoge Bomen, de bekende voetbaltrainer Ronald Koeman te gast. “Die had dan wel weer een leuk verhaal, maar de kijker was toen al afgehaakt, mede omdat Jeroen ervoor zit met een ander programma waar Rachel Hazes de hele tijd bij zit.”

Wat vindt hij van Hazes is de Basis? “Dat is een leuk programma waar mensen echt mooie versies maken van de liedjes van André Hazes, maar omdat Rachel Hazes erbij zit, bij elk gesprek, kijkt er geen hond. Ik heb eigenlijk wel medelijden met Jeroen, van: laat die man zelf die programma’s maken.”

Niet elk seizoen

Wat is de oplossing voor de talkshow van Jeroen? “Hoge Bomen moet misschien niet elk seizoen komen. Sla een seizoen over.”

Jeroen heeft aankomend weekend Sonja Bakker te gast in zijn talkshow. Collega Angela de Jong: “Dat wordt wel een beetje de lakmoesproef, laten we eerlijk zijn. Gaat hij haar confronteren met alles wat ze fout heeft gedaan de afgelopen tijd of wordt het een soort: ik was zo zielig en ik kon even niks?”

Ongemakkelijk

Wat vindt Jeroen er eigenlijk zelf van dat hij de héle zaterdagavond van SBS 6 vult? “Ik moest er wel even aan wennen, haha. Maar de shows passen goed bij elkaar en bij het muzikale gevoel dat wij bij SBS willen uitdragen”, zegt hij in TROS Kompas.

Het was volgens hem ‘niet de intentie’. “En het voelt ook wel een beetje ongemakkelijk. Maar ook leuk! Ik ben zo blij met Hoge Bomen, waar ik de afgelopen jaren heel hard aan heb gewerkt en voor heb moeten knokken om het op de buis te krijgen. (…) Het voelt toch ook wel als een eer dat ik de zaterdagavond mag aanvoeren op zo’n mooie tijd.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u BN'ers die zich in Hoge Bomen laten toezingen aandachtsgeil?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen