Bram Moszkowicz emotioneel in Shownieuws na kritiek op vriendin

Bram Moszkowicz heeft gisterenavond in Shownieuws erg emotioneel gereageerd op een kritische opmerking over zijn vriendin Nienke Hoogervorst, de advocaat van tuigrapper Lil Kleine.

Bram Moszkowicz, Nienke Hoogervorst en Lil Kleine © RTL Boulevard

Shownieuws gaat journalistiek gezien op een vrij discutabele wijze te werk, omdat veel deskundigen dubbele belangen hebben en die vrijwel nooit worden benoemd. Ook gisteren liep Bram Moszkowicz weer he-le-maal leeg over de zaak-Lil Kleine, zonder dat benoemd werd dat zijn zoon de manager is van de rapper en zijn vriendin de advocaat.

Kritiek op Nienke

Weekend-baas Bart Ettekoven becommentarieerde in de Shownieuws van gisteren beelden waarop Lil Kleine en zijn advocate Nienke Hoogervorst uit de rechtbank lopen. Enkele uren daarna werd bepaald dat Lil Kleine alsnog voor twee weken in voorarrest moet vanwege de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes.

Bart: “Hier zie je dat ze weer naar buiten komen. Ze weigeren iets te zeggen. Er was veel pers aanwezig. Hij hield de kaken stijf op elkaar, ook zijn advocate zei helemaal niets. Ik sprak vanavond nog even met onze verslaggever Kirsten. Zij zegt: ‘Ik verbaas me erover. Je kunt toch in elk geval even zeggen: ‘Geen commentaar’ of ‘We hebben op dit moment nog even niets te zeggen’?”

Bram woest

Bram reageerde zeer emotioneel toen hij geconfronteerd werd met die kritiek op zijn vriendin Nienke, die ooit zijn eigen tv-talentenjacht De Nieuwe Moszkowicz won. De gevallen strafpleiter woest: “Er is gezegd ‘geen commentaar’. Misschien heeft ze iets aan d’r oren dan.”

Bart: “Zij heeft niets gehoord. Ik zie dat ook op die beelden verder niet. Ik zou zeggen: als je een beetje fatsoen hebt, dan stop je even en zeg je…”

Bram: “Nee, als je een beetje fatsoen hebt, dan stop je op het moment dat de advocaat heeft gezegd: ‘We hebben geen commentaar vandaag.’ Dan stop je!”

‘Leg eens uit, Bram’

Tooske Ragas: “Oké, maar dat moet je wel even uitleggen dan, hoe jij dat weet, want jij was er niet bij.”

Bram is natuurlijk ingeseind door zijn vriendinnetje Nienke, maar wilde dat niet zeggen: “Nou, omdat ik de beelden heb gezien. Bart heeft niet alle beelden gezien, denk ik, maar het heeft al eerder op de site gestaan.”

Bart: “Ik heb Kirsten gesproken, onze verslaggeefster en die zei heel duidelijk: ‘Ze hebben allebei helemaal niets gezegd. We waren allemaal stomverbaasd.’”

Bram: “Nou, dat is niet waar. Dat is heel simpel. Dat is niet waar. Lil Kleine heeft niets gezegd. Er is commentaar gevraagd aan de advocate (zijn vriendin dus, red.) en die heeft gezegd: ‘Wij geven vandaag geen commentaar.’ Nederlands is dat. Daar zei Kirsten van: ‘Ja, daar kunnen we niets mee.’”

Vriendin ook boos

Die duivelse Kirsten bleef maar aandringen, foetert Bram. “Toen heeft ze het nog een keer gevraagd en nog een keer gevraagd en toen is aan jou verteld dat er geen commentaar wordt gegeven, maar er wordt geen commentaar gegeven, er wordt wel iets gezegd, want sommige mensen zijn best beleefd.”

Tooske: “Oké, een Babylonische spraakverwarring. Dus ‘geen commentaar’ is als in ‘niets inhoudelijks’, maar onze collega heeft dus heel goed haar werk gedaan vandaag , want die is blijven doorvragen.”

Bart: “Wij hebben ook later vandaag op de dag contact gezocht met Nienke, maar die wilde niks meer tegen ons zeggen, omdat ze vond dat we haar vervelend hadden benaderd op een of andere manier. Die weigerde verder iets te zeggen.”

Bram: “Dat klopt.”

Emotie heel hoog

Anouk Smulders tegen Bram: “Is daarom de emotie zo hoog?”

Bram: “Nee, er is helemaal geen… Dat jij altijd emotie bij mij ziet, nee, Bart kan hier niets aan doen, maar hij is niet goed ingelicht, dat gebeurt wel eens. Ik heb die beelden gezien en er is gezegd: ‘Wij geven vandaag geen commentaar’.”

Hij vervolgt: “Wat mij wel eens verbaast – en daar heb ik met Bart wel eens een lichtelijk meningsverschil over gehad – is dat men hier denkt dat je altijd als manager (zijn zoontje is de manager van Lil Kleine, red.) commentaar móet geven omdat een journalist vindt dat het moet en dat je als advocaat commentaar móet geven omdat een medewerker van Shownieuws vindt dat dat moet. Er moet helmaal niks.”

Slim

Bart: “Nee, er moet niks, maar de vraag is op een gegeven moment of het slim is.”

Bram: “Neem van mij aan dat Nienke Hoogervorst beter kan bepalen dan jij, omdat het haar vak is, want jij bent weer in andere dingen beter, of het slim is om vandaag niets te zeggen.”

Aan het eind van de uitzending kwam Bart nog even terug op de emotionele reactie van Bram. “Het begon een beetje heftig. Bram was een beetje emotioneel, maar hij is een beetje tot rust gekomen.”

Kritiek

Kritiek op het optreden van Bram gisterenavond:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen