Angela de Jong sneert: ‘Bridget Maasland lijkt net op een Minion!’

Angela de Jong vindt dat Bridget Maasland tijdens de tv-actie voor Oekraïne net op een Minion leek. De presentatrice van RTL Boulevard zat namelijk met een gele muts in het belpanel vol BN’ers.

Angela de Jong en Bridget Maasland © RTL

De televisieweek begon op maandag beladen met de tv-actie voor Oekraïne. Eva Jinek, die één van de presentatoren van het geheel was, blikte er gisteren in haar talkshow op terug met AD-opiniediva Angela de Jong. Vond Angela het lastig om een column over het actieprogramma te schrijven? Was het een dankbaar onderwerp?

Minion Bridget

Niet echt, aldus Angela. “Ik weet niet of het zo’n dankbaar onderwerp is, want wat kun je er eigenlijk mee als columnist? Daar zat ik wel een beetje mee. Kijk, ik had een stukje kunnen maken over de muts van Bridget Maasland, waarmee ze als een soort Minion (een geel animatiefilmfiguur, red.) in dat belpanel zat, maar dat vond ik ook niet zo gepast.”

Die column over Bridget is er dus niet gekomen. “Ik bedoel: je kijkt en je probeert er iets uit te halen wat de mensen dan nog willen lezen de volgende dag of iets wat ze zelf niet is opgevallen, maar het was eigenlijk gewoon best wel een goede show. Ja, het klinkt heel gek, maar het was gewoon degelijk. Er werd gedaan wat er gedaan…”

Top qua amusement

De presentatie zat volgens Angela goed in elkaar. “De top qua amusement. Chantal praatte het strak aan elkaar. Dat jij en Jeroen daar achter die tafel zaten was denk ik de enige en de beste keuze die we hadden kunnen maken als land.”

Ze vervolgt: “Het was een beetje druk in het belcentrum met drie presentatrices, maar goed, dat terzijde, en Rob Kemps vond ik het ook hartstikke leuk doen. Ik dacht ineens: dit moet SBS 6 vaker met hem doen. Gewone mensen en hem iets rustiger laten praten.”

BN’er-belpanel

Özcan Akyol vond het ook een prima programma. “Ja, waarom zou je hier cynisch over moeten zijn? Het enige wat ik wel dacht is: waarom heb je altijd BN’ers nodig om te doneren?”

Eva: “Omdat mensen het leuk vinden om BN’ers te bellen! Dat hoor ik. Ik weet niet of het waar is, maar dat hoor ik altijd.”

Tot slot: wat doet Angela om als collectief van het Russische gas af te komen? “De kachel staat ietsjes lager. Eén graadje. En een extra vest en een kleed op de bank. Maar voor de rest is het nog een beetje de kop in het zand, moet ik heel eerlijk zeggen.”

Instagram

Minion Bridget:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

BN'ers in het belpanel plaatsten massaal selfies op Instagram. Prima of toch een beetje narcistisch?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen