Albert Verlinde prijst Will Smith: ‘Eindelijk eens wat spektakel!’

Albert Verlinde vindt het heel goed dat Will Smith tijdens de Oscar-uitreiking het podium is opgelopen om collega Chris Rock te slaan. “De afgelopen jaren waren de Oscars toch een beetje saai.”

Will Smits en Albert Verlinde © YouTube

Will Smith heeft wereldwijd voor behoorlijk wat opschudding gezorgd door Chris Rock te slaan op het podium van de Oscar-uitreiking. Zijn collega-acteur maakte namelijk een grapje over het kapsel van zijn vrouw. Showkenner Albert Verlinde heeft er absoluut geen moeite mee. Hij wijst op de amusementswaarde van de klap.

‘Er gebéurt wat’

Albert stelt dat de uitreiking van de Oscars de afgelopen jaren wel héél saai was. “Ik moet eerlijk zeggen: de ochtend na de Oscars word je altijd wakker en dan denk je: nou, even op Teletekst kijken, even tv kijken wat er is gebeurd. Dan denk je: o ja, twaalf nominaties, hoeveel prijzen heeft iemand? Nou, al dat gedoe.”

“En de afgelopen jaren is het er ook niet leuker op geworden, een beetje saai, dus toen ik las: ‘Will Smith wint Oscar en deelt klappen uit’, dacht ik: nou, dat moet ik even kijken wat daar gebeurd is! Dan moet ik wel zeggen: er gebéurt eindelijk weer eens iets bij die Oscars”, vervolgt hij.

Stoer

Het is prettig dat er eindelijk weer nagepraat kan worden over een Oscar-uitreiking, vindt hij. “Het was al die jaren politiek geouwehoer en mensen stonden een beetje braaf te doen en nu gebeurt er in elk geval iets.”

Wat vindt Albert inhoudelijk van de klap? “Will Smith die denkt: ik laat niet over me heen lopen door een comedian, ‘van mijn vrouw blijven ze af en ik maak er werk van’. Ik vind dat dus eigenlijk, Tooske, ik vind dat wel stoer eerlijk gezegd. Zeker als je in het verleden Muhammad Ali gespeeld hebt, dat je ook laat zien dat je iets van die rol geleerd hebt.”

Oprecht

Tooske Ragas: “Jij vindt iemand slaan stoer?”

Albert: “In dit verband snap ik het wel. Wat had hij anders moeten doen? Ik vind het oprecht hoor.”

Bram Moszkowicz, nota bene de beschermengel van Lil Kleine, wijst Albert terecht: “Wat hij had moeten doen is daar iets over zeggen. Ik vind niet dat je iemand een klap kan verkopen, omdat je verbaal zijn vrouw zou hebben beledigd.”

De meningen over de klap van Will Smith waren gisteren verdeeld op televisie. John van den Heuvel toonde er bijvoorbeeld begrip voor, terwijl Humberto Tan teleurgesteld is.

Fragment

Will Smith verliest zijn zelfbeheersing:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen