‘Wilfred Genee die Dick Advocaat studio uit jaagt is mediastunt’

Wilfred Genee ligt onder vuur omdat hij Dick Advocaat de studio van VI Vandaag uit heeft gejaagd. Of is het allemaal een mediastunt van sponsor Toto? Veel kijkers denken van wel.

Wilfred Genee en Dick Advocaat © SBS

Dick Advocaat was gisteren een van de studiogasten van VI Vandaag, waar 985 duizend mensen naar keken. Vlak voor het laatste reclameblok kondigde presentator Wilfred Genee aan een verrassing voor hem in petto te hebben en ná het reclameblok was Dick ineens uit de studio verdwenen. “Hij is weggelopen”, aldus de presentator.

Wilfred onder vuur

Na afloop van de uitzending plaatste VI Vandaag een fragment online van wat zich tijdens het reclameblok heeft afgespeeld (zie onderstaand). Wilfred forceerde Dick om een cape en kroon van sponsor Toto op te zetten, maar daar had hij geen zin in. Uiteindelijk besluit hij om weg te lopen uit de studio.

Het levert Wilfred een stortvloed aan negatieve reacties op. Zo retweet Jochem van Gelder: “De enige echte ‘dick’ is Wilfred Genee. Wat een beschamende vertoning. Respect voor de actie van Dick Advocaat!”

Opzetje

Ton F. van Dijk, voormalig zenderbaas van NPO 1, reageert ook geprikkeld. “Dagelijkse talkshow schoffeert topgast Dick Advocaat en is daar trots op. Het vervelende is dat dit soort incidenten wordt beloond met aandacht en daarmee meer kijkers. Spoiler: Daarom doen ze het ook. Gasten zijn ondergeschikt aan de cijfers.”

Hij sluit echter ook niet uit dat dit een opzetje is. “Zou natuurlijk een opzetje kunnen zijn. Bottom line: Het gaat altijd om de ophef en steeds minder om de inhoud. Je hebt Dick Advocaat, dan kun je ook een goed gesprek met hem voeren in plaats van een act opvoeren.”

Geënsceneerd

Veel mensen denken dat het vooropgezet is. Het is immers niet gebruikelijk om backstagebeelden zomaar online te gooien. “Hoor nu dat het allemaal is geënsceneerd”, zegt kijker Anton.

En Peter: “‘Afgesproken met de Toto’ of niet, als je daar kunt zitten als presentator en dit serieus voorstelt aan een man als Dick Advocaat dan ben je écht alle fatsoenlijkheid VER voorbij. En dan Rene ook nog lachen… Oh wat zijn jullie vandaag door de mand gevallen zeg. Stop er maar mee.”

Volgens een oplettende kijker is dit evident in scène gezet. “In het begin van de uitzending zei Genee: ‘Kijken of Dick acteertalent heeft.’ Ofwel: het was gewoon afgesproken werk met Advocaat.”

Fragment

Dick loopt weg tijdens het reclameblok:

Nog een fragment

Dick is vertrokken na het reclameblok:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Dick Advocaat is opgestapt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen