Dries Roelvink kraakt Songfestival-inzending S10 af: ‘Geen zangeres’

Dries Roelvink is totaal niet onder de indruk van Stien den Hollander, die als S10 ons lang gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. “Ik hou meer van een echte zangeres”, sneert hij.

S10 en Dries Roelvink © Thijs Jansen, William Rutten

Eigenlijk wilde Dries Roelvink dit jaar zélf naar het Eurovisie Songfestival. Hij heeft een ontzettend bombastisch liedje gemaakt waarmee hij Europa wilde veroveren, maar daar hadden ze bij de AvroTros totaal geen oren naar. Nu gaat de 21-jarige Stien den Hollander ons land vertegenwoordigen in Italië. Zij is actief onder de artiestennaam S10.

‘Wat heeft dat kind?!’

Dries gelooft er totaal niet in. “Toen ik S10 googelde, zag ik wat zij allemaal al heeft meegemaakt. Ik wist niet wat ik las en dacht: wat is er met dat kind aan de hand? S10 is niet echt een zangeres van wie ik denk: die blaast heel Europa even omver”, zegt hij in gesprek met de Nieuwe Revu.

Ze is ook helemaal geen echte zangeres, sneert hij. “Ik hou meer van een echte zangeres zoals Trijntje of Glennis. Maar mijn zoon Dave Roelvink hoort iets engelachtigs in haar stem.”

Rancuneus?

Zegt Dries dit nou uit rancune? Zelf wilde hij immers ook dolgraag het miljoenenpodium van het Songfestival bestijgen. “Toen ik mijn bijdrage instuurde, dichtte ik mezelf 10 procent kans toe.”

“Ik ben nu 63 en ik had een ballad opgenomen die misschien een betere inzending was geweest voor het Songfestival van 1985. Of ik teleurgesteld was? Lichtelijk.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie had u liever naar het Songfestival zien gaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen