Patty Brard zegt Shownieuws af na ongeluk Ellemieke Vermolen

Patty Brard wilde gisterenavond niet meer naar de studio van Shownieuws komen, nadat collega Ellemieke Vermolen tijdens het rijden een boom op haar auto kreeg. “Dat komt heel dichtbij.”

Patty Brard en Ellemieke Vermolen © Shownieuws

Het heeft gisteren erg gestormd in ons land. Er doken op sociale media allemaal filmpjes op van mensen die last hadden van de wind. Zo was er ook een filmpje (zie onderstaand) van een zwarte Mini die tijdens een ritje door een Amsterdamse straat opeens een omgevallen boom op het dak kreeg. Het werd pas écht bijzonder toen daar een BN’er in bleek te zitten.

Ellemieke in shock

Niemand minder dan Ellemieke Vermolen zat in het autootje. Ze was in ons land om te gast te zijn bij HLF8 en Shownieuws. Die boom zag ze niet aankomen. “Ik zat met de redactie van Shownieuws aan de telefoon. Wel via bluetooth, maar je bent er niet mee bezig. Je kijkt niet links en rechts of er wat gebeurt. Je focust je naar voren.”

Gelukkig maar dat ze die boom niet zag vallen, aldus Ellemieke. “Mijn moeder zegt dus: ‘Als je die boom wél had gezien, dan was je op je remmen gaan staan en dan was die boom op je geknald.’”

Patty zegt af

Patty Brard vond het al een heftig filmpje, maar toen Ellemieke de bestuurster bleek, heeft ze Shownieuws direct afgezegd. “Dit is de reden dat Patty en ook Natacha (Harlequin, red.) er niet zijn”, aldus Bart Ettekoven aan de desk.

Bart begrijpt het heel goed. “We kregen dit bericht en het filmpje kwam meteen in onze groepschat voorbij. Dan denk je wel even drie keer na voordat je in de auto stapt. Het klinkt heel cliché, maar dan komt het heel dichtbij. Een paar minuten eerder was er bij mij om de hoek ook iemand dodelijk verongelukt in Amsterdam.”

Lang gewacht

Zelf durfde Bart daarom eigenlijk ook niet de deur uit. Doodsbang waren ze allemaal. Het angstzweet droop uit die groepschat. “Dan denk ik: moet je je leven gaan wagen om voor een tv-programma ’s avonds de deur uit te gaan?”

Heldhaftig als hij is besloot Bart om Nederland toch te gaan informeren over het laatste shownieuws. “Rond 21.30 uur zag ik al die andere programma’s; bij VI zat zelfs publiek. Toen zapte ik nog even naar Beau en daar zat ook publiek. Toen dacht ik: dan ga ik ook maar rijden.”

Make-up

De mannen knappen het gelukkig op bij Shownieuws. “Natacha en Patty zijn hier niet, want de vrouwen moeten er altijd veel eerder zijn (vanwege de make-up, vooral Patty, red.). Eigenlijk toen de storm op z’n hevigst was. De dames arriveren hier meestal rond 19.00 uur. Maar wij komen als man zijnde allemaal veel later binnen.”

Ellemieke zat uiteindelijk ook niet aan de desk. “Ik lig in mijn bed en heb een fles rode wijn leeggedronken”, liet ze weten tijdens de uitzending.

Ontzettend schrikken allemaal. Hopelijk zijn ze in de groepschat van Shownieuws weer een beetje tot rust gekomen.

Filmpje

Het filmpje van Ellemieke die een boom op haar dak krijgt:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard niet in de studio van Shownieuws. Mag het van u vaker stormen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen